foskolos3010f

31/10/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Ο ΑΝΤ1 «αποχαιρετά» τον «μεγάλο δημιουργό» Νίκο Φώσκολο

«Ήταν ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος που με τα έργα του συγκίνησε και κέρδισε το κοινό της μικρής και της μεγάλης οθόνης», αναφέρεται στο σχετικό σχόλιο του σταθμού.
      Pin It

Ο ΑΝΤ1 «αποχαιρετά έναν πολυαγαπημένο συνεργάτη, έναν άνθρωπο με ξεχωριστό ήθος, έναν μεγάλο δημιουργό της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Ήταν ο σκηνοθέτης και ο σεναριογράφος που με τα έργα του συγκίνησε και κέρδισε το κοινό της μικρής και της μεγάλης οθόνης», αναφέρεται στο σχετικό σχόλιο του σταθμού για τον θάνατο του γνωστού Έλληνα σκηνοθέτη.

Στο σχόλιο αναφέρονται επίσης τα εξής:

«Ο Νίκος Φώσκολος υπήρξε από τους πρωτεργάτες της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 και για 14 χρόνια οι τηλεοπτικές σειρές του «Λάμψη» και «Καλημέρα Ζωή» αγαπήθηκαν όσο λίγες, συντροφεύοντας καθημερινά τους τηλεθεατές και σημειώνοντας εξαιρετικές τηλεθεάσεις.

Η καθημερινή σειρά «Λάμψη» προβάλλεται για πρώτη φορά στον ΑΝΤ1 το 1991 και σπάει όλα τα ρεκόρ. 3457 επεισόδια, 150.000 σελίδες διαλόγων, 1.500 δυνατές ερμηνείες, 190 ιστορίες, 7 σκηνοθέτες, εκατοντάδες τεχνικοί και τηλεθεάσεις που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Η σειρά αποθέωσε την απογευματινή Ζώνη του σταθμού για 14 ολόκληρα χρόνια, όσο και το διάστημα προβολής της. Το 1993, παράλληλα με τη «Λάμψη» ξεκινά να γράφει ακόμα μια επιτυχία, την καθημερινή σειρά «Καλημέρα Ζωή» την οποία επίσης λάτρεψαν οι τηλεθεατές του ΑΝΤ1 για 13 συναπτά έτη. Και για τις δύο σειρές ο Νίκος Φώσκολος χάρισε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες. Η πρώτη διάκριση ήρθε τον Οκτώβριο του 2003 όταν η «Λάμψη» συμπλήρωσε 3.000 επεισόδια. Η δεύτερη, όταν η καθημερινή δραματική σειρά «Καλημέρα Ζωή» στις 31 Δεκεμβρίου 2003 έφτασε τα 2.527 επεισόδια.

Ο Νίκος Φώσκολος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος μόνο με ρεκόρ, αφού κάθε δείγμα δουλειάς του, αποτελούσε και μια νέα λατρεία του κόσμου. Διέγραψε μια μοναδική πορεία στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο που σφραγίστηκε μόνο με επιτυχία, αποδοχή και μεγάλη αγάπη από το τηλεοπτικό κοινό.»

efsyn.gr 

Scroll to top