Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Να ήταν σύμπτωση το γεγονός ότι στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος με τη Βέροια σκόραραν και οι τρεις σέντερ φορ του Ολυμπιακού;

 

Οπως μας δείχνουν οι αριθμοί, οι ερυθρόλευκοι το… συνηθίζουν. Εντάξει, είναι σπάνιο να παίξουν στο ίδιο παιχνίδι ο Μήτρογλου, ο Τζιμπούρ και ο Πάντελιτς – πόσο μάλλον να βρούνε όλοι δίχτυα.

 

Ωστόσο, ο «κανόνας» αναφέρει ότι ο Ολυμπιακός τα παίρνει τα γκολ μέσα από το «κουτί» της περιοχής των αντιπάλων!

 

Οι τρεις επιθετικοί του έχουν πετύχει μέχρι τώρα -ένα ματς περισσότερο από τα μισά της διαδρομής- τα 20 από τα 38 γκολ της ομάδας τους και αν αναλογιστούμε ότι τα δύο τέρματα από το ενεργητικό των παικτών του Ζαρντίμ προήλθαν από αυτογκόλ, τότε γίνεται φανερό ότι η παραγωγικότητα του Ολυμπιακού προκύπτει κυρίως μέσα από την αντίπαλη περιοχή και πιο συγκεκριμένα από τον άξονα.

 

Με την τακτική του Πορτογάλου, οι κόκκινοι δεν έχουν πλέον τα γκολ από την περιφέρεια αλλά ούτε και από τα άκρα. Μην ξεχνάμε ότι πέρυσι ο Μιραλάς αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 20 τέρματα αγωνιζόμενος στην αριστερή πλευρά. Κι αυτό σημαίνει πως οι «ειδικευμένοι» σκόρερ του μπορούν και στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα όταν φροντίσουν οι υπόλοιποι και την πετάξουν μέσα στις γραμμές της περιοχής του αντιπάλου.

 

Στα 24 ματς των τριών διοργανώσεων που έχει δώσει μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός, στο μοναδικό 90λεπτο που δεν κούνησε τα δίχτυα της αντίπαλης εστίας ήταν αυτό με τη Σάλκε στη Γερμανία.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επίδοση των τριών επιθετικών του (τα 20 γκολ που αναφέραμε) ξεπερνά το ενεργητικό 13 ομάδων της Σούπερ Λίγκας, αφού μόνον ο ΠΑΟΚ με 25 τέρματα και ο Αστέρας Τρίπολης με 22 είναι πάνω από την τριάδα των Τζιμπούρ, Μήτρογλου και Πάντελιτς!

 

Ο Παναθηναϊκός, για παράδειγμα, έχει πετύχει 17 γκολ και η ΑΕΚ 12 και βρίσκονται κάτω από τους… υπόλοιπους παίκτες του Ολυμπιακού που έχουν σημειώσει συνολικά 18! Δεν είναι εντυπωσιακό;

 

Αν επρόκειτο για… μπάσκετ, τότε η βασική εντολή του κόουτς Ζαρντίμ θα ήταν να περάσει η μπάλα στους σέντερ φορ και… γκολ!

 

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι η άμυνα του Ολυμπιακού έχει πετύχει δέκα γκολ: 4 ο Χολέμπας, 2 ο Σιόβας και από 1 οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Μανιάτης και Μοντέστο. Επίσης, 3 -όλα με πέναλτι- έχει σημειώσει ο Αμπντούν, δύο ο Φουστέρ και 1 με απευθείας φάουλ ο Μασάντο!

 

Αυτή είναι η «μαρτυρία» των αριθμών και ο Ζαρντίμ περιμένει τώρα τούς κατά βάση δημιουργικούς του παίκτες Αμπντούν και Ιμπαγάσα να αναρρώσουν, καθώς, απόντος και του Φουστέρ, το μεθαυριανό εκτός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό δεν θα είναι και τόσο απλή υπόθεση, έχοντας και ως δεδομένο ότι ο Πάμπλο Πίνο δεν είναι έτοιμος επί του παρόντος για πλήρες 90λεπτο!

 

Scroll to top