karximakis

01/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίωξη Καρχιμάκη για παραβίαση μυστικών της πολιτείας

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται αντιμέτωπος με το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας – Έρευνα στο σπίτι και τα γραφεία του Μιχάλη Καρχιμάκη.
      Pin It

Κλήση σε απολογία απέστειλε ο τρίτος τακτικός ανακριτής, Δημήτρης Φούσκας στον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης με βάση στοιχεία που προέκυψαν διαρκούσης της έρευνας για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος επιχειρηματιών και πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο πρώην υπουργός διώκεται κατόπιν αναφοράς υπαλλήλου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία μια συνάδελφος τον διοχέτευε με απόρρητα έγγραφα. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που προβάλει στην αναφορά του ο υπάλληλος, το 2005 σε συνάντηση που είχε ο Μιχάλης Καρχιμάκης με συνδικαλιστές της ΕΥΠ απευθυνόμενος σε μία εξ αυτών της είπε: «Δεν μου έχετε φέρει τελευταία από εκείνα τα ωραία χαρτιά».

Ο ανακριτής προχώρησε ακόμη και σε κατ’ οίκον έρευνα στο σπίτι και στα γραφεία του πρώην υπουργού, ενώ στη συνεχεία κάλεσε την υπάλληλο στην οποία απευθύνθηκε ο πρώην υπουργός σε απολογία για το κακούργημα της παραβίασης μυστικών πολιτείας.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, αφέθηκε ελεύθερη μετά την απολογία της με την επιβολή περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Σύμφωνα με πληροφορίες απολογούμενη η υπάλληλος της ΕΥΠ φέρεται να αρνήθηκε το περιεχόμενο της συζήτησης αλλά και το γεγονός ότι διοχέτευσε τέτοιου είδους απόρρητα έγγραφα στον πρώην υπουργό.

Από την πλευρά του πρώην υπουργού, συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι πρόκειται για προσπάθεια στοχοποίησής του και υπενθυμίζουν την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στον κ. Καρχιμάκη και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

efsyn.gr

Scroll to top