11/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Γυμναστικές επιδείξεις

      Pin It

Καινοφανής μανία κατέλαβε την κυβέρνηση η οποία καταλαμβάνει τα κατειλημμένα κτίρια καταλαβαίνοντας ότι η εκδίωξη των καταληψιών αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταληφθεί η πολιτική ατζέντα από ακατάληπτα θέματα κοινής λήψεως. Ακαταλαβίστικα πράγματα.

 

Αμαλίας ή Αμαλία λέγεται άμα λάχει η γνωστή βίλα; Μαβίλη ή Μαβίλης η πλατεία; Γουδί ή Γουδή η συνοικία; Μάρνη ή Μάρνης και Τράλλεων ή Τραλλέων οι οδοί; Βάθης ή Βάθη η περιοχή; Στο βάθος όλων αυτών διαβλέπω αναρχικό δάκτυλο για να μπερδευτεί ο Δένδιας. Δένδιας ή Ενδειας;

 

Τεράστιες ποσότητες «μαλόξ» -το πιο αξιόπιστο αντίδοτο στα δακρυγόνα- ανακάλυψαν τα λαγωνικά της ΕΛ.ΑΣ. σε ειδικές κρύπτες στις επίμαχες βίλες. Ανεπιβεβαίωτες φήμες ανέφεραν ότι ο υπουργός Υγείας με κατεπείγουσα εγκύκλιο εξαιρεί τα ως άνω σκευάσματα από τη λίστα φαρμάκων. Για να πάνε κάτω τα φαρμάκια. Ασε που το κλάμα θεραπεύει την ψυχή.

 

Ανετοι και χαμογελαστοί οδηγήθηκαν οι καταληψίες στη ΓΑΔΑ. Γάιδαροι, αναρχικοί και συνωμότες. Χλεύασαν την εξουσία με το παλιό σύνθημα: Ενα γέλιο θα σας θάψει. Σήμερα πάντως ο ουρανός δεν θα γελά αλλά δακρύζει. Βροχές και καταιγίδες θα πέσουν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Θα πνέουν νοτιάδες έως 7 Μποφόρ και ο υδράργυρος θα ανηφορίσει κι άλλο.

 

Λίγη βροχή, κυρίως τις πρωινές ώρες και πολλή συννεφιά θα έχει η Αττική. Οι Σαλονικιοί θα υπομείνουν πρόσκαιρες καταιγίδες, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.

 

Η «Βίλα Αμαλίας» -αυτό είναι αναντιρρήτως το σωστό- είναι το ιστορικό 2ο Γυμνάσιο. Γι' αυτό ίσως γυμνάζεται εσχάτως εκεί η ΕΛ.ΑΣ. και της κάνουν γυμνάσια οι καταληψίες. Η γυμνή αλήθεια.

 

Ψυχρότερη θα είναι η αυριανή μέρα ιδίως στα βόρεια. Θα φυσά πουνεντογαρμπής 5 έως 7 Μποφόρ που από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια θα στραφεί σε μαΐστρο που σταδιακά θα εξασθενήσει. Κατά τ' άλλα θα έχουμε παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, εκτός από τα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα -τη μισή χώρα και βάλε δηλαδή- όπου θα το ρίξει με το τουλούμι.

 

Η Βουλή γίνεται οσονούπω οκτακομματική καθώς κερδίζει έδαφος το κόμμα της αναρχίας. Οι αναρχικοί αρνούνται να μπουν στο Κοινοβούλιο, ωστόσο ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, φαίνεται να τους βάζει από το παράθυρο. Τέθηκε στο επίκεντρο χαρακτηρίζοντας τη «Βίλα Αμαλίας» πολιτιστικό κέντρο, κεντρίζοντας τα δεξιά ανακλαστικά ακόμα και των κεντρογενών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του.

 

Μετέωρος [email protected]

 

 

Scroll to top