01/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Nέες μαζικές απολύσεις και πάλι στον ΔΟΛ

 

Συνέχισε και χθες ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη τα κύματα μαζικών απολύσεων. Αυτή τη φορά, όπως λέγεται, η λίστα περιελάμβανε 26 εργαζομένους κυρίως από το διοικητικό προσωπικό, ενώ απομακρύνθηκε και ο υπεύθυνος για τις περιοδικές εκδόσεις του συγκροτήματος Στέλιος Σοφιανός. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται και σήμερα (πρωτομηνιά) ακόμα ένα κύμα απολύσεων (καθώς άλλαξε ο μήνας) περίπου άλλων 22 με 25 εργαζομένων. Ο ιδιοκτήτης του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης λέγεται ότι έχει ζητήσει μέχρι το τέλος του χρόνου την απομάκρυνση 160 -180 εργαζομένων, τη διακοπή κοστοβόρων υπηρεσιών, κλείσιμο ή πώληση ζημιογόνων δραστηριοτήτων κ.ά. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, τα κύματα απολύσεων μπορεί να συνεχιστούν και τη νέα χρόνια ανεβάζοντας τον αριθμό των απολυμένων στους 220 με 230 συνολικά.

 

Οδηγία για πολιτική πολυφωνία

 

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης εξέδωσε οδηγία προς τα κανάλια και τα ραδιόφωνα με την οποία τονίζει ότι πρέπει σε δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές να εξασφαλίζεται η παρουσία όχι μόνο όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και το Ευρωκοινοβούλιο αλλά και όσων δεν εκπροσωπούνται αλλά λειτουργούν «νομίμως και έχουν πολιτική δραστηριότητα». Πρόκειται για Οδηγία που εκδόθηκε με ομόφωνη απόφαση των μελών του ΕΣΡ έπειτα από σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει το κόμμα Νέα Μέρα του Χρήστου Ζώη.

 

Μια φορά κι έναν καιρό

 

Με νέα εκπομπή επιστρέφει στα δορυφορικά κανάλια του ΑΝΤΕΝΝΑ η Μαρί Κυριακού. Πρόκειται για το «Μια φορά κι ένα καιρό», που θα είναι εβδομαδιαίο και η πρεμιέρα γίνεται αύριο. Η εκπομπή είναι αφιερωμένη στα Ελληνόπουλα που ζουν στο εξωτερικό και σε κάθε επεισόδιο η Μαρί Κυριακού θα διαβάζει παραμύθια γνωστών Ελλήνων συγγραφέων, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να φέρει κοντά στους ομογενείς μας την ελληνική κουλτούρα και τον πολιτισμό. Σε ξεχωριστή ενότητα με τίτλο «Πες μου το παραμύθι σου», θα παρουσιάζονται παραμύθια που θα γράφουν και θα στέλνουν τα ίδια τα παιδιά. Σύμφωνα μάλιστα με τον ΑΝΤ-1, ήδη «η ανταπόκριση των “μικρών συγγραφέων” που έχουν στείλει τις δικές τους φανταστικές ιστορίες, είναι πολύ μεγάλη».

 

Scroll to top