james_jarmous

01/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ARTART

Ο Τζέιμς Τζάρμους στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Ο αμερικανός ανεξάρτητος κινηματογραφιστής ήταν παρών στα εγκαίνια του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπου προβλήθηκε η τελευταία ταινία του με τίτλο «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί».
      Pin It

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα (Παρασκευή) τα εγκαίνια του 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παρουσία και του δημοφιλούς «ανεξάρτητου» κινηματογραφιστή Τζέιμς Τζάρμους.

Ο Τζάρμους, που θεωρείται εκπρόσωπος του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου, αν και επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο ελληνικό κοινό. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη η αυριανή επανάληψη προβολής της ταινίας του «Μόνο οι εραστές μένουν ζωντανοί» είναι «σολντ άουτ».

Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου κήρυξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και πρόεδρος του δ.σ. του Φεστιβάλ, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος το παραλλήλισε με τους αγώνες φόρμουλας. «Από εκεί προκύπτουν όλες οι νέες ιδέες και τάσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ συνεχίζονται κανονικά από σήμερα ώς και το βράδυ της επόμενης Κυριακής στις αίθουσες του κινηματογράφου «Ολύμπιον» και στις τέσσερις αίθουσες του Λιμανιού.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top