ΑΠΕ-ΜΠΕ

02/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Η Κυριακή των… καταστημάτων πλησιάζει

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν έμποροι, υπάλληλοι και καταναλωτές τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά το μέτρο της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο.
      Pin It

Η ημέρας της «κρίσης» για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές αναμένεται να είναι η αυριανή Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο νόμος 4177/2013 που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο.

Αρκετοί είναι οι εμπορικοί σύλλογοι που έχουν αντιδράσει σε αυτό το μέτρο και δηλώνουν ότι θα κρατήσουν κατεβασμένα τα ρολλά των καταστημάτων τους. Αντίθετα, οι εμπορικοί σύλλογοι των μεγάλων πόλεων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς) δηλώνουν ότι θα ακολουθήσουν το νόμο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00 και ο Πειραιάς 11:00-15:00, την ώρα που το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου σύμφωνα με το νόμο είναι 11:00-20:00.

Παράλληλα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι εναπόκειται στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους, στις περιοχές ευθύνης τους, να λειτουργήσουν ή όχι την ερχόμενη Κυριακή, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση του κάθε Εμπορικού Συλλόγου δεν έχει υποχρεωτική εφαρμογή.

«Θα αποτελέσει όμως τον κυριότερο παράγοντα για το πόσες τοπικές αγορές και εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν την συγκεκριμένη Κυριακή ή όχι», αναφέρει η Συνομοσπονδία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ από 177 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους, το 32% έχει απαντήσει θετικά, το 63% αρνητικά, ενώ το 5% αφήνει το άνοιγμα στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.

efsyn.gr

Scroll to top