04/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διαμαρτυρία τρόικας για τις εκτελέσεις

Για 1000ή φορά το ερώτημα: Αφού δεν υπάρχει κράτος, πώς υπάρχει παρακράτος.
      Pin It

Για 1000ή φορά το ερώτημα: Αφού δεν υπάρχει κράτος, πώς υπάρχει παρακράτος

 

Του Λάκη Μπέλλου

 

Εντονα διαμαρτυρήθηκε η τρόικα γιατί κάθε φορά που είναι να έρθει στην Αθήνα γίνεται κάποια δολοφονία και η παρουσία της περνάει απαρατήρητη.

 

Το ίδιο είχε γίνει και την προηγούμενη φορά με τη δολοφονία Φύσσα, και κανείς δεν ασχολήθηκε μαζί τους. Δεν πήγε να τους υποδεχτεί στο υπουργείο Οικονομικών ούτε το γνωστό σκυλί που τη γαβγίζει, ούτε καν η Ελένη Λουκά.

 

Το χειρότερο είναι ότι περνούσε η τρόικα διάφορα σκληρά μέτρα χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς τι μέτρα είναι.

 

Η τρόικα ήταν να έρθει αύριο αλλά ζήτησε από την κυβέρνηση, αν είναι να επαναληφθεί το ίδιο πράγμα, να μείνει στις Βρυξέλλες -δεν αντέχεται τέτοια αδιαφορία και περιφρόνηση.

 

Στα κανάλια επικρατεί πυρετός για το νέο θέμα και εύχονται να υπάρχουν κασέτες με συνομιλίες για να τις υποδύονται οι δημοσιογράφοι με τον γνωστό τους τρόπο στα δελτία.

 

Αγωνία επικρατεί αν κάποιος από τους συλληφθέντες οσονούπω θα χτυπήσει κάμεραμεν και θα τους φτύσει κατάμουτρα κι αν δεν γίνει αυτό, είναι απαράδεκτο.

 

Επίσης όλοι οι παρουσιαστές θα πέσουν πάλι από τα σύννεφα που κόντευαν να το ξεχάσουν πώς γίνεται αυτό το πράγμα.

 

Γίνονται επίσης αγωνιώδεις προσπάθειες ποιο κανάλι θα κλείσει πρώτο τους γονείς των θυμάτων για αποκλειστική συνέντευξη.

 

Πιο τυχερός είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης που έχει κλείσει για τους «Πρωταγωνιστές» από δύο διπλές συνεντεύξεις για το κάθε θύμα.

 

Η Αστυνομία έχει μύτη πάντως. Συχνά διαβάσαμε ότι περίμενε μεγάλο χτύπημα. Να παίζουν Στοίχημα.

 

Με εντολή Σαμαρά άλλαξε η ώρα προβολής της «Ανατροπής» στην οποία είναι καλεσμένος. Αυτό έγινε για να μη συμπέσει με τον «Ενικό» στο Star. Αυτά ούτε η Μενεγάκη δεν τα σκέπτεται.

 

Παίζεται ακόμα ποιος θα είναι ο παρουσιαστής της εκπομπής. Ο Πρετεντέρης ή ο Βορίδης.

 

Κλειστά σήμερα όλα τα καταστήματα. Εξαντλήθηκαν όλα τα αποθέματα από τις ορδές πελατών που κατέκλυσαν τα μαγαζιά -αν πιστέψουμε τα κανάλια.

 

Μεγάλη η ανησυχία των πολιτικών για τις δολοφονίες και τις εκτελέσεις. Τι θα δείξουν δηλαδή οι επόμενες δημοσκοπήσεις, ποιο κόμμα κέρδισε και ποιο έχασε.

 

Αντίο, Γιάννη Καλαμίτση. Αν μιλάμε για πραγματική σάτιρα. Και για την ευθύτητά της και για την ποιότητά της. Και τόνοι κείμενα και στίχοι. Στο δευτερόλεπτο σκάρωνε τα περίφημα σατιρικά τραγούδια του, κάθε πρωί στο ραδιόφωνο. Τα κανάλια τον ανακάλυψαν μόλις χάθηκε. Οσο ζούσε, μάλλον δεν τους άρεσαν τα σατιρικά του κείμενα… Αντίο, φίλε Γιάννη.

 

twitter.com/pamelouketo

 

Scroll to top