nterbi-Olympiakos-Panathinaikos

04/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Συγχαρητήρια που… τελείωσε»!

Για λίγα εκατοστά γλίτωσε το πόδι του ο Πράνιτς. Οποιος ήθελε μπορούσε να διακόψει το ματς. Οι... αναποφάσιστοι οπαδοί και το γκολ στο 90' βοήθησαν να μην ξεφύγει η κατάσταση.
      Pin It

Για λίγα εκατοστά γλίτωσε το πόδι του ο Πράνιτς. Οποιος ήθελε μπορούσε να διακόψει το ματς. Οι… αναποφάσιστοι οπαδοί και το γκολ στο 90′ βοήθησαν να μην ξεφύγει η κατάσταση

 

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Μη νομίσει κανείς ότι τα πράγματα το Σάββατο στη Λεωφόρο ήταν τόσο ήσυχα και αθώα όσο τα έδειξε η Nova.Το κανάλι έχει ως πολιτική του να κρύβει τα επεισόδια και τις extreme καταστάσεις που δημιουργούνται, αφήνοντας τον κόσμο που παρακολουθεί από την τηλεόραση στο σκοτάδι. Θέλει να… προστατεύσει μ' αυτόν τον τρόπο το προϊόν του – όπως λέει! Ετσι δεν είδαμε πολλά από εκείνα που έγιναν.

 

Βέβαια, η ατμόσφαιρα δεν ήταν σε καμιά περίπτωση «ζούγκλα», όπως υπερβολικά την αποκάλεσε στο τέλος ο Σάββας Θεοδωρίδης. Εχουμε παρακολουθήσει πραγματικές ποδοσφαιρικές ζούγκλες σε πολλές περιπτώσεις παλιότερα, και μάλιστα με πρωταγωνιστές οπαδούς και παράγοντες του Ολυμπιακού.

 

Ομως και προχθές δεν έγιναν λίγα… Μόνο ο Πράνιτς ξέρει πώς το γλίτωσε το ποδαράκι του στη μία από τις τρεις διακοπές του παιχνιδιού. Λίγο πιο κοντά να έσκαγε εκείνο που του πέταξαν οι οπαδοί της δικής του ομάδας, θα είχε… τελειώσει. Ο Σάββας στα όσα δήλωσε στο τέλος ήταν αρκετά αποκαλυπτικός. Αν γούσταρε, μας είπε, θα τα έκανε μπάχαλο ανά πάσα στιγμή. Δεν θέλει και πολύ… Να μανουριάσει μια-δυο φορές, να απαντήσουν οι από πάνω και να… ολοκληρωθεί η σεμνή τελετή. «Γι' αυτό δεν με είδατε να πάω να διαμαρτυρηθώ», έλεγε στην τηλεόραση. «Δεν μου αρέσουν οι νίκες με αυτόν τον τρόπο»!

 

Κι ο διαιτητής. «Μπορούσε, αν ήθελε, να πάρει μια αφορμή και να διακόψει τον αγώνα». Τόσο απλά. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως το μόνο πράγμα που συζητούσαμε όλη την εβδομάδα ήταν… τι θα γίνει μόλις μπει το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού!

 

Γι' αυτό ο Γιάννης Αναστασίου με το που σφύριξε ο διαιτητής τη λήξη και πριν καταπιαστεί καν με τον αγώνα είπε… «πολλά συγχαρητήρια στους φιλάθλους μας», επειδή άφησαν το παιχνίδι να τελειώσει!

 

Καταλάβατε; Συγχαρητήρια στον… υπέροχο λαό μας επειδή δεν μπήκε μέσα!

 

Εδώ που τα λέμε, οι φανατικοί του Παναθηναϊκού παρουσιάστηκαν το Σάββατο… αναποφάσιστοι. Συμπεριφέρθηκαν σαν να μην ήξεραν αν έπρεπε να αφήσουν ήσυχη την ομάδα να χτυπήσει τη νίκη ή αν θα ήταν πιο σωστό να κάνουν το ματς ροντέο, όπως απειλούσαν όλη την εβδομάδα.

 

Στην πραγματικότητα υπήρχε από τη μια η μικρή μερίδα που δεν λογάριαζε τίποτα και πήγε στο γήπεδο αποφασισμένη να ξεκαθαρίσει λογαριασμούς ρίχνοντας με κάθε αφορμή κροτίδες ή καπνογόνα, κι από την άλλη οι πολλοί, που προσπάθησαν να κρατηθούν και να κρατήσουν το ματς όσο γινόταν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, από τη στιγμή που κυλούσε στο 0-0.

 

Δείγμα της αρρώστιας ορισμένων, η… μανία τους να προκαλούν διακοπές σε στιγμές που η ομάδα έπαιρνε πάνω της και απειλούσε. Κάτι που δείχνει πως δεν τους ενδιέφερε και τόσο ο αγώνας. Για άλλα πράγματα είχαν πάει στο γήπεδο… Ευτυχώς, το γκολ μπήκε στο 90′. Σε μια στιγμή, δηλαδή, που δεν είχε νόημα η όποια διακοπή, αφού τελείωνε η παράσταση και δεν έστεκε η όποια εισβολή.

 

Ολοι ευχαριστημένοι, λοιπόν… Περάσαμε εμείς όσο καλά γινόταν, κι αυτοί καλύτερα!

 

Scroll to top