Pin It

Η απίστευτη ιστορία που συγκλονίζει την Κρήτη

 

Πολυμελής οικογένεια στο Ηράκλειο Κρήτης εξαναγκάζεται, για λόγους επιβίωσης των μικροτέρων παιδιών, να διώξει από το σπίτι τον δεκαοχτάχρονο γιο της

 

Το Μνημόνιο «αυτοκτονεί» ανθρώπους, διαλύει οικογένειες, εξαθλιώνει συνειδήσεις, εξαγριώνει ήθη και αποκτηνώνει ανθρώπινες σχέσεις, δημιουργώντας ασφυξία στη ζωή των πολιτών και τροφοδοτώντας ένα τεράστιο κύμα οδύνης και βίας με όχημα τις κυβερνητικές και κρατικές επιλογές.

 

Θα ήταν απίστευτο πριν από μερικά χρόνια, αλλά είναι αληθινό και τραγικά απάνθρωπο όταν μια πολυμελής οικογένεια στο Ηράκλειο Κρήτης εξαναγκάζεται, για λόγους επιβίωσης των μικρότερων παιδιών, να διώξει από το σπίτι τον δεκαοχτάχρονο γιο της. Το οδυνηρό αυτό γεγονός αντιλήφθηκαν οι συμμαθητές του… εξοστρακισμένου νέου στο σχολείο, όταν έπαθε αιμορραγικό επεισόδιο και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

 

Οι καθηγητές του Εσπερινού Γυμνασίου, όπου φοιτά ο εν λόγω μαθητής, επικοινώνησαν με το σπίτι του και οι γονείς του απάντησαν πως δεν τους ενδιαφέρει και «ας κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν με το παιδί».

 

Ο νεαρός είχε ξαναδιωχθεί από την οικογένεια πριν ενηλικιωθεί, προφανώς ένεκα των οξυμένων προβλημάτων επιβίωσης, και τότε με εισαγγελική παρέμβαση είχε ξαναγυρίσει στο σπίτι. Αυτή τη φορά, οι πόρτες έμειναν κλειστές. Οι συμμαθητές του, προσπαθώντας να του συμπαρασταθούν και να τον βοηθήσουν κοινωνικά, στη σελίδα του σχολείου στο facebook ανήρτησαν έκκληση για βοήθεια στον 18χρονο Νίκο. Οποιοσδήποτε θέλει να βοηθήσει τον νεαρό μπορεί να επικοινωνήσει τις απογευματινές ώρες με το σχολείο στο 2810 223434 και στο κινητό 6984445879.

 

Προσωρινή λύση βρέθηκε με τη φιλοξενία του στο ΚΗΦΗ Αγίας Τριάδας μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα σε μόνιμη βάση. Ο Δήμος Ηρακλείου θα επιδιώξει να επικοινωνήσει με την οικογένειά του, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί μια θέση εργασίας για τον Νίκο προκειμένου να αυτοσυντηρείται. Ας σημειωθεί ότι η ανεργία στην Κρήτη, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ανέρχεται στο 24%.

 

Στο Εσπερινό Σχολείο έχουν τοποθετηθεί κουτιά για τη συγκέντρωση χρημάτων για τον Νίκο και για άλλους τέσσερις μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα. Μαθητές και καθηγητές την περίοδο των γιορτών συγκέντρωσαν δύο σακούλες τρόφιμα για τον 18χρονο.

Scroll to top