Pin It

«Πέταξε» εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Χρ. Αηδόνης, σε τροχιά επιστροφής οι Σκανδαλίδης, Κουτσούκος και Κασσής

 

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Εντονη κινητικότητα παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα στο ΠΑΣΟΚ με αποχωρήσεις βουλευτών από την Κ.Ο. (Αηδόνης), επιστροφές διαγραφέντων στο κόμμα με προοπτική επανένταξης και στην Κ.Ο. (Σκανδαλίδης – Κουτσούκος – Κασσής) αλλά και συναντήσεις της ηγεσίας με πρώην βουλευτές.

 

Η κατάσταση αυτή, που θυμίζει «κέντρο διερχομένων», από τη μια πλευρά αποτυπώνει το κλίμα ρευστότητας που συνεχίζει να κυριαρχεί στην Ιπποκράτους, η οποία αδυνατεί να σταματήσει την «αιμορραγία».

 

Από την άλλη, δείχνει την αγωνιώδη προσπάθεια του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος συναντήθηκε χθες ακόμη και με τον Γιώργο Παπανδρέου, να επανακτήσει τους δεσμούς, που είχαν διαρραγεί, με τους βουλευτές οι οποίοι διεγράφησαν λόγω μέτρων της 7ης Νοεμβρίου και τώρα κρίνονται ιδιαιτέρως χρήσιμοι εν όψει της ψηφοφορίας για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

 

Τρίτον, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το συνέδριο του Φεβρουαρίου, επιδιώκει να διευρύνει τον κύκλο των εσωκομματικών του συμμάχων και με την επανενεργοποίηση σειράς στελεχών να βάλει φρένο στην εικόνα που θέλει την παράταξη να φυλλορροεί.

 

Ο Χρήστος Αηδόνης, ο οποίος έτσι κι αλλιώς βρισκόταν σε τροχιά αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ και «μεταπήδησης» στη ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου, ανακοίνωσε χθες την ανεξαρτητοποίησή του από την Κ.Ο., συνοδεύοντάς την με βαριές καταγγελίες εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με τον χειρισμό της λίστας Λαγκάρντ. «Ο κ. Αηδόνης επέλεξε να κάνει επίσημα αυτό που από καιρό έχει κάνει ανεπίσημα», σχολίασε η Ιπποκράτους.

 

Μία μέρα μετά το ενωτικό κάλεσμα Βενιζέλου για «επανασυσπείρωση χωρίς προαπαιτούμενα» εν όψει συνεδρίου αλλά και την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε μαζί του, ο Κώστας Σκανδαλίδης δήλωσε «παρών», υπογραμμίζοντας ότι «είναι αυτονόητη η ενεργός συμμετοχή και συμβολή του». Ο πρώην υπουργός αναμένει πλέον το «πράσινο« φως για την επανένταξή του στην Κ.Ο.

 

Θετική και απαραίτητη εξέλιξη χαρακτήρισε μέσω της «Εφ.Συν.» τη σχετική αναφορά Βενιζέλου ο βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος. «Αν κληθούμε ξανά στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, δεν θα αρνηθούμε», πρόσθεσε.

 

Ικανοποίηση για το γενικό προσκλητήριο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε μιλώντας στην εφημερίδα μας ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, ο οποίος πάντως διευκρινίζει ότι «η επιστροφή στην Κ.Ο. είναι άλλο θέμα».

 

Οι τρεις βουλευτές ξεκαθαρίζουν ότι τάσσονται κατά της παραπομπής Βενιζέλου σε προκαταρκτική επιτροπή και στην ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ θα στηρίξουν την κυβερνητική πρόταση, όπως και ο ανεξάρτητος Μίμης Ανδρουλάκης, ο οποίος όμως θα συνεχίσει να είναι «πολιτικά αυτόνομος».

 

Από τους υπόλοιπους διαγραφέντες ο Μάρκος Μπόλαρης ενδεχομένως να απόσχει από την ψηφοφορία, ενώ η Αντζελα Γκερέκου τάσσεται με την πρόταση της κυβέρνησης.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε χθες συνάντηση με περίπου 50 πρώην βουλευτές του Κινήματος (Β. Εξαρχος, Κ. Γείτονας, Κ. Μπατζελή, Κ. Καρτάλης, Τ. Αντωνίου κ.ά.), στους οποίους απηύθυνε έκκληση «να μπουν μπροστά με λόγο και ρόλο για την “ενεργοποίηση του κόσμου”», αλλά και για τη συζήτηση σχετικά με τη φυσιογνωμία και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

 

[email protected]

 

Scroll to top