Pin It

Σε απολύσεις εκτός του ΔΟΛ (συμφερόντων Ψυχάρη) προχώρησαν τόσο ο «Πήγασος» (συμφερόντων Μπόμπολα) όσο και η Χ. Κ. Τεγόπουλος – Τρίτη Οψη (συμφερόντων Τεγοπούλου – Οικονομόπουλου) και, όπως λέγεται, έπεται και συνέχεια. Από τον «Πήγασο» απολύθηκαν οι Μιχάλης Λαδόπουλος και Γιάννης Κατσαρός από το αθλητικό τμήμα («Goal News», «Sentra FM», «Sentragoal.gr») αλλά και τρεις συνάδελφοι από το τμήμα της διόρθωσης της εφημερίδας «Goal News», τους οποίους σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ «επαναπροσέλαβε σε άλλη εταιρεία με χαμηλότερο μισθό!»

 

Οπως τονίζει το διοικητικό συμβούλιο της Ενωσης, η εργοδοσία του Ομίλου «Πήγασος» «υποχρεώνει τους δημοσιογράφους της “Goal News” να εργάζονται χωρίς επιπλέον αμοιβή, τόσο στον ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra FM” όσο και στην ιστοσελίδα “Sentragoal.gr”, κάνοντας, μάλιστα, οκτάωρες βάρδιες». Συνεχίζει την «αντεργατική πολιτική που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια και μετά τις περικοπές στους μισθούς, συνεχίζει το “πογκρόμ” των απολύσεων και τις περικοπές των θέσεων εργασίας, επιβάλλοντας, ταυτόχρονα, συνθήκες εργασιακής γαλέρας σε όσους παραμένουν». Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις πρακτικές και σημειώνει ότι «αποτελούν βαρύ πλήγμα στην ενημέρωση, καθώς είναι σαφές πως κάτω από τέτοιες εργασιακές συνθήκες είναι δύσκολο να υπάρξει ελεύθερη και αντικειμενική ενημέρωση».

 

Την ίδια ώρα σε απολύσεις έξι διοικητικών και τεχνικών υπαλλήλων προχώρησε και η «Ελευθεροτυπία» (των Μάνιας Τεγοπούλου και Χάρη Οικονομόπουλου) ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν την εβδομάδα (ίσως και σήμερα) αναμένονται απολύσεις και δημοσιογράφων. Οι απολυμένοι πάντως της «E» είναι και απλήρωτοι, καθώς τους οφείλονται δεδουλευμένα περίπου τριών μηνών. Συνέχεια στις απολύσεις όμως αναμένεται να δοθεί και από τον ΔΟΛ (απολύθηκαν την περασμένη Πέμπτη 26 εργαζόμενοι) ίσως και μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς το σχέδιο προβλέπει συνολικά την απομάκρυνση 160-180 εργαζομένων έως και το τέλος του χρόνου.

 

Scroll to top