Kedikoglou-Simeon

01/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Συμεών Κεδίκογλου: Σε μεγάλη κλίμακα θα εφαρμοστεί φέτος το ΕΥΖΗΝ

Ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως το Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί φέτος σε μεγάλη κλίμακα, αναφέρθηκε στη σχετική ιστοσελίδα (eyzin.minedu.gov.gr/) και υπογράμμισε πως για πρώτη φορά δίνονται συμβουλές για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών .
      Pin It

Για το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ που θα εφαρμοστεί φέτος για δεύτερη χρονιά στα σχολεία, μίλησε ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου αναφέρθηκε και στο παρατηρητήριο κατά της σχολικής βίας.

Ο υφυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως το πρόγραμμα EYZHN θα εφαρμοστεί φέτος  σε μεγάλη κλίμακα, αναφέρθηκε στη σχετική ιστοσελίδα (eyzin.minedu.gov.gr/) και υπογράμμισε πως για πρώτη φορά δίνονται συμβουλές για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κεδίκογλου είπε για το ΕΥΖΗΝ:

«Το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ για πρώτη φορά γίνεται σε τέτοιο βαθμό και σε τέτοια κλίμακα, σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας. Τα παιδιά θα μετριούνται, θα ζυγίζονται, θα μετράμε τη φυσική τους κατάσταση. Όλα αυτά τα στοιχεία θα πηγαίνουν στους γονείς, ώστε να ξέρουν εάν τα παιδιά τους έχουν πρόβλημα παχυσαρκίας κοκ. Μέσα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας ήδη λειτουργεί η ιστοσελίδα (του προγράμματος) που δίνονται οδηγίες, αν κάποιο παιδί έχει πρόβλημα, τι πρέπει να κάνει. Για πρώτη φορά δίνονται συμβουλές για τις διατροφικές συνήθειες των Ελληνοπαίδων. Αυτό το πρόγραμμα θα γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.»

Σχετικό θέμα: Προ των πυλών το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ στα σχολεία 

efsyn.gr

Scroll to top