05/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ξαφνική συνάντηση με Στουρνάρα

Αναδιπλώνονται στο ΠΑΣΟΚ και περνούν το κατώφλι της οδού Νίκης.
      Pin It

Αναδιπλώνονται στο ΠΑΣΟΚ και περνούν το κατώφλι της οδού Νίκης

 

Π. ΚουκουλόπουλοςΤην προηγούμενη εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ, λίγο μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Ελέγχου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, δήλωνε διά μέσου του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Π. Κουκουλόπουλου ότι «δεν συντρέχει λόγος» συνάντησης των βουλευτών του Κινήματος με τον Γιάννη Στουρνάρα, «όπως έκαναν οι βουλευτές της Ν.Δ.».

 

Η στάση αυτή, πιθανότατα προϊόν της φορτισμένης συνεδρίασης που είχε προηγηθεί αλλά και της ενόχλησης που ήθελε να εκπέμψει η Χαριλάου Τρικούπη εναντίον του υπουργού Οικονομικών, αναθεωρήθηκε σε δεύτερο χρόνο και κατόπιν πιο ψύχραιμων επεξεργασιών, υπήρξε αναδίπλωση, με αποτέλεσμα αύριο το απόγευμα αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ να διαβεί το κατώφλι της οδού Νίκης, προκειμένου να θέσει στον «τσάρο» της οικονομίας τις ενστάσεις του για τον ΕΝΦΑ.

 

Στο σημερινό Συντονιστικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα συνεδριάσει στη Βουλή θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της συνάντησης στην οποία θα παραστούν σίγουρα οι Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Χρήστος Πρωτόπαπας και Γιώργος Κουτρουμάνης, ενώ σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ την «ομάδα διαπραγμάτευσης» θα πλαισιώσουν και ορισμένοι ακόμη βουλευτές.

 

Υπενθυμίζεται πάντως ότι μερίδα στελεχών της Χαριλάου Τρικούπη είχαν αποδοκιμάσει με έντονο τρόπο την αντίστοιχη πρακτική των βουλευτών της Ν.Δ., κάνοντας λόγο για «θεατρινισμούς» και «καραγκιοζιλίκια».

 

Σε κάθε περίπτωση, όπως διαβεβαίωναν την «Εφ.Συν.» υψηλόβαθμες κομματικές πηγές, στο αυριανό ραντεβού θα ζητηθεί η σημαντική αναμόρφωση «μέσα στο πλαίσιο του δημοσιονομικού στόχου» του νομοσχεδίου για τον φόρο στα ακίνητα, ώστε να υπάρχει δικαιότερη κατανομή των βαρών, προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και να φορολογείται συνολικά η ακίνητη περιουσία.

 

Σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές, συνεργάτες του Ευάγγελου Βενιζέλου, συμπλέοντας για ακόμη μία φορά με τη γραμμή του μεγάρου Μαξίμου, συμφωνούσαν ότι τα κεφάλαια της διαπραγμάτευσης που σχετίζονται με τον προϋπολογισμό και αποτελούν προαπαιτούμενα της επόμενης δόσης, όπως η κινητικότητα και η διαθεσιμότητα και η εξυγίανση στις αμυντικές βιομηχανίες, «πρέπει να κλείσουν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις».

 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

 

Scroll to top