ΑΠΕ-ΜΠΕ

05/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Χωρίς Ντέμη, τα βρίσκουν…

Μελισσανίδης και Παππάς μαζί στην Περιφέρεια, για την επιχορήγηση του γηπέδου.
      Pin It

Μελισσανίδης και Παππάς μαζί σήμερα στην Περιφέρεια, για την επιχορήγηση του γηπέδου

 

Του Τάσου Τσατάλη

 

Μια μέρα πριν από την επίσημη παρουσίαση του σχεδίου για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Δημήτρης Μελισσανίδης πηγαίνει σήμερα το πρωί στις 10 σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό.

 

Μαζί του θα έχει και τον Πέτρο Παππά. Ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι άνθρωπος «κλειδί» στην προσέγγιση με την Περιφέρεια και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης με 20 εκατομμύρια ευρώ, που ανακοινώθηκε διά στόματος Σγουρού. Ηταν ο πρώτος που είχε μιλήσει για το συγκεκριμένο ποσό, όταν πριν από τρία χρόνια περίπου είχε συναντηθεί με τον Σγουρό, συνοδευμένος από τον Σταύρο Αδαμίδη. Κι είναι εκείνος που φρόντισε έγκαιρα να ενημερώσει πλήρως τον Μελισσανίδη για το περιεχόμενο των συνομιλιών τότε.

 

Ανοιξε, δηλαδή, στην ουσία το θέμα της επιχορήγησης εκ νέου, αυτή τη φορά για λογαριασμό του νέου σχεδίου, με άξονα βέβαια τα συνοδευτικά έργα ανάπλασης και τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, που δικαιολογούν την επιχορήγηση από την Περιφέρεια.

 

Ο Παππάς χρηματοδότησε την ΠΑΕ ΑΕΚ από το καλοκαίρι του 2004 ώς το καλοκαίρι του 2011 με περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο κατηγορήθηκε πολύ, ειδικά από τους «αγωγούς» των απόψεων του Ντέμη, για την πορεία που πήραν τα πράγματα μετά την αποχώρηση του τελευταίου το 2008.

 

Μία από αυτές, μάλιστα, τον ήθελε να είναι εκείνος ο βασικός αρνητής της πρότασης του Μελισσανίδη το 2008 για συγχρηματοδότηση της ΠΑΕ με τη μετοχική ομάδα του 2004, για την οποία ο Νικολαΐδης ήταν… υπέρ.

 

Ο Μελισσανίδης, για να έχει δίπλα του τον Παππά στην υπόθεση του γηπέδου τώρα, κάτι που μάλιστα το επεδίωξε επίμονα, μάλλον έχει διαφορετικές πληροφορίες για εκείνη την παλιά ιστορία.

 

Προφανώς τις ίδιες που έχουμε κι εμείς, σύμφωνα με τις οποίες Νικολαΐδης και Κανελλόπουλος βασικά, στάθηκε αδύνατο να πειστούν να συζητήσουν με την πλευρά Μελισσανίδη, όπως τους ζητούσε πριν από πέντε χρόνια, μεταξύ άλλων και ο Παππάς.

 

Για να επιστρέψουμε στο σήμερα, μια μέρα πριν την επίσημη παρουσίαση όπου θα ειπωθούν και συγκεκριμένα πράγματα για τη χρηματοδότηση, ο Μελισσανίδης θέλει να «δέσει» το θέμα με επίσημη δέσμευση της Περιφέρειας. Ο Σγουρός περίμενε, εδώ και κάποιο διάστημα, τα ολοκληρωμένα σχέδια και του ίδιου του γηπέδου, αλλά κυρίως τις μελέτες για τα παράπλευρα έργα.

 

Γι’ αυτό τον λόγο, μαζί με τους Μελισσανίδη, Παππά και τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής Κώστα Κοτσάτο, θα είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος. Η Dimand έχει την ευθύνη για τον συντονισμό του έργου και την τελική διαμόρφωση όλων των απαραίτητων μελετών.

 

Ενδιαφέρον θα έχει επίσης το αν θα επαληθευτούν οι πληροφορίες για αίτημα χορήγησης 5 εκατομμυρίων ευρώ ακόμη, με βάση στοιχεία από τις μελέτες που θα παρουσιαστούν, καθώς και η συνδρομή και του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας.

 

Scroll to top