06/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μαζικό «παρών» στις συγκεντρώσεις ζητά το ΚΚΕ

«Κανένα από τα δύο άλογα, στα οποία έχει ποντάρει η αστική τάξη, δεν σχηματίζει ικανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε ενδεχόμενο εκλογών στις δοσμένες συνθήκες».
      Pin It

«Κανένα από τα δύο άλογα, στα οποία έχει ποντάρει η αστική τάξη, δεν σχηματίζει ικανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε ενδεχόμενο εκλογών στις δοσμένες συνθήκες»

 

Του Φώτη Παπούλια

 

Τον αποπροσανατολισμό του εργατικού κινήματος με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά των δύο μελών της Χρυσής Αυγής φοβούνται στον Περισσό και γι’ αυτό επενδύουν πολλά στη σημερινή απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και κυρίως στο πλήθος που θα διαδηλώνει από τις γραμμές του ΠΑΜΕ.

 

Στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος θεωρούν πως με τον τρόπο αυτό δεν θα δοθεί μόνο μια ηχηρή απάντηση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά κυρίως «με όρους κινήματος να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να απομονώνουν τη Χρυσή Αυγή».

 

Και εκφράζουν ερωτήματα σχετικά με τη χρονική στιγμή που πραγματοποιήθηκε το δολοφονικό χτύπημα, αλλά και φόβους ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά στην «πάλη του λαϊκού κινήματος». Επισημαίνουν δε ότι είναι διακριτές οι προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε «κάποιοι να τσουβαλιάσουν τη δολοφονική ενέργεια και την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής με την οργανωμένη πάλη του λαού» και καλούν τους εργαζόμενους να δώσουν «μαζικό παρών στις συγκεντρώσεις» και ταυτόχρονα στέλνουν το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι «κάθε γενίκευση περί βίας είναι έως και επικίνδυνη».

 

Καθιστώντας με τον τρόπο αυτό σαφές ότι το ΚΚΕ δεν θα ανεχτεί επ’ ουδενί τρόπο «να παίξουν στην πλάτη του παιχνίδια που παραπέμπουν στο παρελθόν» και κυρίως «να στοχοποιηθεί ο αγώνας των εργαζομένων, την ώρα που οργανώνει την αντίθεσή του στα νέα μέτρα».

 

Ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής μιλώντας στους εργαζόμενους του «Ευαγγελισμού» ήταν απόλυτα σαφής όταν επισήμανε: «Είμαστε μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας, προσπάθειας πίεσης και τρομοκρατίας στους εργαζόμενους… Ετοιμάζεται νέα φοροληστεία, πάνε να μονιμοποιήσουν το χαράτσι στη λαϊκή κατοικία, πάνε να φορολογήσουν την ιδιοκτησία, την ώρα που προτείνουν νέες φοροαπαλλαγές για τη μεγάλη καπιταλιστική ιδιοκτησία, για τα μονοπώλια, τα λαϊκά στρώματα θα είναι πάλι οι χαμένοι».

 

Με αφορμή δε το δολοφονικό κτύπημα έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ο Δ. Κουτσούμπας έστειλε μήνυμα λέγοντας πως «δεν πρέπει ο λαός να τρομοκρατηθεί, γιατί αυτός είναι ο στόχος τους, να τρομοκρατήσουν το λαό, να τον βάλουν ξανά να κάτσει σπίτι του, να μη συμμετέχει στους αγώνες, στις κινητοποιήσεις».

 

Στον Περισσό είναι κοινός τόπος ότι οι «τύποις διαφωνίες» που σημειώνονται στο εσωτερικό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, δήθεν με αφορμή την οικονομία και τον φόρο ακινήτων, δεν είναι τίποτα άλλο παρά κινήσεις τακτικής στη λογική αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος. Το ίδιο ισχύει και για τις «εσωκομματικές διεργασίες» στη ΔΗΜΑΡ και τους κραδασμούς που προκαλεί η Κίνηση των 58 για τη δημιουργία «ενιαίου πολιτικού φορέα», ενώ δεν τους διαφεύγει η «γκρίνια» και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαφοροποιήσεις που έχουν σημειωθεί από βουλευτές και την κριτική που ασκεί η «Αριστερή Πλατφόρμα» στην ηγεσία του, όπως και για τους ΑΝ.ΕΛΛ., στους οποίους πυκνώνουν οι διαφοροποιήσεις στελεχών.

 

Στο κλίμα αυτό θεωρούν ότι δικαιώνεται απόλυτα η εκτίμηση που είχε διατυπώσει το κόμμα μετά τις τελευταίες εκλογές ότι «η Βουλή αποτελεί κινούμενη άμμο» και προχωρούν ένα βήμα παρακάτω υποστηρίζοντας ότι «κανένα από τα δύο άλογα στα οποία έχει ποντάρει η αστική τάξη δεν σχηματίζει ικανή κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε ενδεχόμενο εκλογών στις δοσμένες συνθήκες».

 

Στόχος λοιπόν του κόμματος είναι «η ανασύνταξη του κινήματος και η συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας με προοπτική την εργατική-λαϊκή εξουσία και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων»…

 

Scroll to top