Pin It

ΙΩΑΝΝΙΝΑ

 

Χρονοδιάγραμμα Νοεμβρίου έδωσε από τα Γιάννενα ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν για την τελική συμφωνία εκκίνησης των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. «Απ’ ό,τι ακούω, η συμφωνία είναι σχεδόν έτοιμη οπότε μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μέσα στον Νοέμβριο, πιστεύω ότι η τελική συμφωνία θα έχει υπογραφεί», σημείωσε μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο περιοδείας που έκανε τη Δευτέρα και την Τρίτη σε Κέρκυρα και Γιάννενα.

 

Οι επισκέψεις του επιτρόπου στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Ηπείρου εντάσσονται στο πλαίσιο της περιοδείας του (έχει ήδη επισκεφτεί τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονία και Θράκης, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας) με σκοπό να έχει μία εικόνα από κοντά για την εξέλιξη του ΕΣΠΑ και τον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου μετά το 2014.

 

Ο κ. Χαν απέδωσε τα εύσημα στην Περιφέρεια Ηπείρου για τη διαχείριση των διαρθρωτικών κονδυλίων, αλλά και για το κλείσιμο των χωματερών που έχει πετύχει. Επιβεβαίωσε, δε, ότι η Ηπειρος δεν κινδυνεύει για επιστροφή κονδυλίων από την περίοδο 2000-2006 για την οποία «όλα έχουν κλείσει, άρα δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος», όπως κίνδυνος δεν υπάρχει και για την τρέχουσα περίοδο του ΕΣΠΑ, όπου η απορροφητικότητα πάει πολύ καλά, όπως τόνισε.

 

Ο Ευρωπαίος επίτροπος έδωσε ιδιαίτερο βάρος σε όλες του τις επαφές στη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, μέσα από τις οποίες θα είναι δυνατή και η στήριξη της Οικονομίας. Στο νέο ΕΣΠΑ η Ηπειρος μπορεί να επενδύσει στον τουρισμό, τον αγροτοδιατροφικό τομέα και την Υγεία, στο πλαίσιο αυτού που ονομάζεται πλέον «έξυπνη εξειδίκευση», ενώ πολλές φορές ο κ. Χαν επανέλαβε τη λέξη «καινοτομία», δίνοντας και το μήνυμα που θέλει να περάσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το αναπτυξιακό μοντέλο της νέας περιόδου.

 

Η αποστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισκέφτηκε λίγο πριν αναχωρήσει τυροκομικές και οινοποιητικές μονάδες στο Μέτσοβο, οι οποίες έχουν χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια.

 

Φιλήμων Καραμήτσος

 

Scroll to top