Pin It

Λευκωσία Ανταπόκριση Ακης Φάντης

 

Η κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας αφορά όλα τα θέματα, μεταξύ των οποίων και οι ιδιωτικοποιήσεις. Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, η συμφωνία έχει σχεδόν επικαιροποιηθεί, ενώ παρέμειναν κάποιες λεπτομέρειες οι οποίες δεν αποτελούν εμπόδιο.

 

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία και η τρόικα θα προβεί σε δήλωση. Οι δύο πλευρές έμειναν ικανοποιημένες από τη διαδικασία, ενώ το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου δεν εντοπίζει κάποιο αγκάθι που θα εμποδίσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

 

Στο μεταξύ χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η πολυαναμενόμενη συνάντηση του προέδρου Αναστασιάδη με τον Αλεξάντερ Ντάουνερ, που διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

 

Εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου ο κ. Ντάουνερ δήλωσε ότι παραμένει αισιόδοξος πως μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το κείμενο της κοινής δήλωσης.

 

Ανέφερε ακόμη ότι κακώς εκλήφθηκε ως τελεσίγραφο η δήλωση που έγινε από τον εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ και εξήγησε ότι ο λόγος που έγινε αυτή η δήλωση ήταν η χρονική συγκυρία της παρουσίας του στην Κύπρο.

 

Ερωτηθείς πότε θα παραιτηθεί, ο κ. Ντάουνερ είπε ότι του αρέσει εδώ, αφήνοντας να νοηθεί ότι δεν υπάρχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Scroll to top