Aek-parousiasi-gipedou

07/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Δώσε φτυάρια να σκάψουμε»

Αν η παρουσίαση του σχεδίου για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ γινόταν σε ένα κλειστό γήπεδο και είχε 15 με 20 χιλιάδες κόσμο, θα μπορούσε άνετα ο Μελισσανίδης, μετά την προβολή του σχετικού βίντεο, να μοιράσει... εργαλεία στον κόσμο κι αυτοί να αρχίσουν να σκάβουν!.
      Pin It

Του Τάσου Τσατάλη

 

Αν η παρουσίαση του σχεδίου για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ γινόταν χθες σε ένα κλειστό γήπεδο και είχε 15 με 20 χιλιάδες κόσμο, θα μπορούσε άνετα ο Μελισσανίδης, μετά την προβολή του σχετικού βίντεο, να μοιράσει… εργαλεία στον κόσμο κι αυτοί να αρχίσουν να σκάβουν!

 

Αυτό άλλωστε άρχισαν να του φωνάζουν μετά το τέλος της ψηφιακής περιήγησης στους χώρους του νέου «ναού». Τέτοια ήταν η συγκινησιακή φόρτιση που προκάλεσε στην «Αίθουσα Γραμμάτων Και Τεχνών» του Ιδρύματος Ωνάση η προβολή.

 

Πρωταγωνιστής ο Κώστας Βουτσάς, σε ρόλο ΑΕΚτζή παππού που μιλάει στο εγγόνι του για την «Ενωση» και το παλιό της γήπεδο σε σχέση με αυτό που θα κατασκευαστεί. Ρίγος πραγματικό, χωρίς καμιά διάθεση για… μελόδραμα από πλευράς μας.

 

Η παρουσίαση είχε τα πάντα… Από τις εξέδρες με κόσμο, μέχρι τις αίθουσες VIP, σουίτες, καφενεία, στιλβωτήρια, κουρεία, χαμάμ. Ολα προσαρμοσμένα στον ανατολίτικο τόνο που δίνεται στο γήπεδο και τις εγκαταστάσεις του. Αίθουσες με την ονομασία μεγάλων μορφών του προσφυγικού Ελληνισμού: από τον Στέλιο Καζαντζίδη μέχρι τον Αριστοτέλη Ωνάση, και φυσικά ιστορικών παραγόντων και αθλητών της ΑΕΚ. Μέχρι και εκκλησάκι, τον Οσιο Λουκά στη μνήμη του Λουκά Μπάρλου, περιλαμβάνει το σχέδιο…

 

Οι θύρες, εκτός από την ιστορική «21», θα έχουν την ονομασία ελληνικών πόλεων της Μικράς Ασίας και της περιοχής της Κωνσταντινούπολης. «Θύρα Αϊδίνι», «Θύρα Αϊβαλί», «Θύρα Εφεσος»…

 

Είναι σίγουρα πρωτότυπο, είναι σίγουρα κάτι που δεν έχει εμφανιστεί ξανά στη χώρα μας. Και οπωσδήποτε μέχρι αυτό το στάδιο οι άνθρωποι που έχει επιλέξει ο Μελισσανίδης, βασικά οι Θανάσης Κυρατσούς και Δημήτρης Ανδριόπουλος, έχουν κάνει τη διαφορά.

 

Μένει να το δούμε και στην πράξη…

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Ολη η παρέα του 2004 και… Ντέμης

 

Ολη τη μετοχική ομάδα του 2004 μάζεψε στη χθεσινή παρουσίαση ο Μελισσανίδης. Μέχρι και ο Νίκος Νοτιάς από την Αμερική έδωσε το «παρών». Μέχρι και ο πιο «ορκισμένος εχθρός του» από εκείνη την ομάδα, ο Τάκης Κανελλόπουλος. Εδώ ήρθε ο Ντέμης. Μόνο που πέντε λεπτά αφότου ξεκίνησε η παρουσίαση, βγήκε έξω μιλώντας στο τηλέφωνο και μετά… εξαφανίστηκε.

 

Δίπλα από τον Μελισσανίδη αυτοί που φανερά στηρίζουν από την αρχή το «μπάσιμό» του στην ΑΕΚ με άξονα το γήπεδο: Πέτρος Παππάς και Πόλυς Χατζηιωάννου. Ενδιαφέρον πάντως είχε πως, με εξαίρεση τον Γκίκα Γκούμα που κι αυτός είχε μια τυπική χειραψία και χωρίς να ανταλλάξουν πολλά πολλά, κανείς άλλος από τους πρώην μετόχους δεν χαιρέτησε τον Ντέμη… Ο Κανελλόπουλος, που πάντα είναι «fan», δεν πιάνεται…

 

Γενικά, πολύς κόσμος. Κατάμεστη η αίθουσα χωρητικότητας 880 ατόμων και με οργανωμένους της Original, στο… πάνω διάζωμα, να δίνουν τον τόνο με συνθήματα.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

«Θα μιλήσω και με τον Νοτιά»

 

Περίπου μισή ώρα μετά το τέλος της παρουσίασης ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε συνέντευξη Τύπου αποκλειστικά για το θέμα του γηπέδου.

 

Ρωτήθηκε αρχικά αν η παρουσία όλων των μελών της μετοχικής ομάδας του 2004 σημαίνει πως, εκτός από τους Παππά και Χατζηιωάννου, θα συνδράμουν οικονομικά και άλλοι από αυτούς.

 

«Οποιος παίρνει μετοχές, θα αναγράφεται στο μετοχολόγιο. Δυναμικά αυτή τη στιγμή είναι ο κ. Παππάς και ο κ. Χατζηιωάννου. Θα μιλήσω με τον κ. Νοτιά. Ο χρόνος θα δείξει».

 

Για το Αλσος, το γκαράζ των απορριμματοφόρων του δήμου και τις επιπτώσεις από την κατασκευή του γηπέδου: «Δεν μπορεί να γίνει τέτοιο έργο με τα σκουπίδια μέσα. Εφόσον φύγουν τα σκουπίδια, η ΑΕΚ θα είναι ο μόνιμος χορηγός αυτού του Αλσους. Θέλουμε να αξιοποιηθεί το Αλσος. Ζητάμε μόνο να φύγουν τα σκουπίδια. Στη ίδια θέση δεν θα γίνει τίποτα. Θα αξιοποιήσουμε τον χώρο. Θα γίνει πράσινο». Για το ιδιοκτησιακό του γηπέδου και την ερασιτεχνική: «Η ερασιτεχνική θα παραχωρήσει για 49 χρόνια την εκμετάλλευση. Ιδιοκτησιακά θα ανήκει στην ερασιτεχνική. Ετσι γίνονται παντού τα γήπεδα. Η ερασιτεχνική θα παίρνει τα ποσοστά της βάσει νόμου».

 

Για τη διαδικασία αγοράς μετοχών τής «Δικέφαλος» από τον απλό κόσμο: «Οποιοσδήποτε μπορεί να πάει να καταθέσει τα χρήματα στην τράπεζα. Οταν κλείσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, θα του παραδοθούν οι μετοχές. Απλά πράγματα».

 

Για το εμπορικό όνομα του γηπέδου: «Δεν έχω κάτι συγκεκριμένο να σας πω. Ολα στην ώρα τους. Θα πουλήσουμε αυτό που είδατε σήμερα και όταν είμαι έτοιμος θα σας πω. Μιλάμε με κάποιους, αλλά δεν είναι φτηνό όλο αυτό το γήπεδο. Μόνο αυτό σας λέω».

 

Σχετικά με τα επόμενα βήματα και το τι θα μπορούσε να του προκαλέσει ανησυχία: «Δεν φοβάμαι τίποτα. Ποτέ δεν φοβήθηκα τίποτα. Το μόνο που μένει είναι να μαζέψουμε τα λεφτά. Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί είναι καλυμμένο κατά 20 εκατομμύρια ευρώ».

 

Ο Μελισσανίδης έστειλε κι ένα μήνυμα στους «λίγους», από τους οποίους περιμένει να δοθούν πολλά: «Είναι ευκαιρία για όλους να δείξουν ποιοι αγαπάνε την ΑΕΚ. Οποιος δεν βοηθήσει, τίποτα δεν μένει μυστικό. Θα το ξέρετε πρώτοι».

 

Μίλησε επίσης και για όσους πιθανώς να αντιδράσουν νομικά: «Δεν με ενδιαφέρει τίποτα. Κάνουμε ό,τι λέει ο νόμος, οπότε γιατί να ανησυχώ;»

 

Τέλος, μίλησε και για τα παράπλευρα έργα: «Νομίζω αυτά τα έργα θα προχωρήσουν ταυτόχρονα. Τις επόμενες ημέρες η “Δικέφαλος” προχωρά στην αγορά των όμορων οικοπέδων. Αγοράζουμε κάπου στα 7 στρέμματα. Είκοσι στρέμματα θα είναι συνολικά, για να λύσουμε το πρόβλημα, συν το υπόγειο πάρκινγκ. Θα κάνουμε και τον πεζόδρομο προς τον σταθμό. Θέλει δουλειά».

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Η επιστροφή

 

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Το πιο σημαντικό ο Μελισσανίδης το κράτησε για το τέλος της ομιλίας του στη χθεσινή παρουσίαση του γηπέδου της ΑΕΚ.

 

«Ερχόμαστε. Θα επιστρέψουμε. Αλλά σε ένα άλλο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να επιστρέψει στις κερκίδες η οικογένεια. Πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί. Το ποδόσφαιρο πρέπει να μας ενώσει. Μόνο τότε θα είμαστε νικητές».

 

Το σημειώνουμε και δεν θα το ξεχάσουμε όταν έρθουν τα… δύσκολα.

 

Το… «ερχόμαστε» δεν πρέπει να ακούγεται σαν απειλή προς τους… εχθρούς.

 

 

 

Scroll to top