07/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η οδύσσεια τραυματία αναστατώνει όλη τη Χίο

Επεσε από μια πεζούλα στο χωράφι του και κινητοποιήθηκε ολόκληρη η βόρεια πλευρά του νησιού για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής δεν έχουν γιατρούς.
      Pin It

Επεσε από μια πεζούλα στο χωράφι του και κινητοποιήθηκε ολόκληρη η βόρεια πλευρά του νησιού για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, καθώς τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής δεν έχουν γιατρούς

 

ΧΙΟΣ Του Γιώργου Παγούδη

 

Στο έλεος του Θεού είναι οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, αφού τα αγροτικά ιατρεία είτε υπολειτουργούν είτε παραμένουν άδεια από γιατρούς.

 

Το γεγονός συνέβη στον οικισμό του Εγρηγόρου της Αμανής στη βόρεια Χίο την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου, γύρω στις 8 το βράδυ.

 

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Ευγενία Ασλανίδη, οι ελάχιστοι Εγρηγοριανοί που βρίσκονταν στο χωριό εκείνη την ώρα αντιλήφθηκαν ότι ένας συγχωριανός τους δεν είχε ακόμα επιστρέψει από τα χωράφια. Τον αναζήτησαν και τον βρήκαν χτυπημένο (γλίστρησε από πεζούλα) μέσα στο αυτοκίνητό του, όπου είχε καταφύγει μη έχοντας δυνάμεις να οδηγήσει μέχρι το χωριό, ούτε δυνατότητα να επικοινωνήσει με κάποιον.

 

Αντιδήμαρχος… θεραπευτής

 

«Αμέσως επικοινώνησαν με τον Μάμα Σιταρά ως πρώην μέλος της αυτοδιοίκησης αλλά και νυν ενεργό πολίτη της περιοχής. Εκείνος πήρε τηλέφωνο τα ιατρεία Κουρουνίων, Παρπαριάς και Βολισσού, αλλά δεν απαντούσε κανένα. Από το ιατρείο Βολισσού ο αυτόματος τηλεφωνητής τον ενημέρωνε ότι για επείγοντα περιστατικά πρέπει να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο στην πόλη της Χίου ή με το Κέντρο Υγείας Πυργίου. Επικοινώνησε με το νοσοκομείο ως το πιο κοντινό από τα δύο, αλλά η απάντηση που πήρε είναι ότι δεν μπορούσαν να αφήσουν την πόλη χωρίς ασθενοφόρο για να τρέχουν στα χωριά» υποστηρίζει σε σχετική καταγγελία η κ. Ασλανίδη.

 

Η αμέσως επόμενη κίνηση ήταν να στραφούν στον αντιδήμαρχο Αμανής, Γιώργο Χρίτη. Ο δήμος διαθέτει ασθενοφόρο, το οποίο όμως για να μεταφέρει ασθενή χρειάζεται και γιατρό. Ελλείψει γιατρού, ο αντιδήμαρχος συνόδευσε με το ασθενοφόρο τον τραυματία στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται ακόμη.

 

«Το γιατί και τα τρία αγροτικά ιατρεία της Αμανής ήταν κλειστά εκείνη την ώρα είναι ένα ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει το νοσοκομείο ως καθ’ ύλην αρμόδιο, καθώς και για την άρνηση ή αδυναμία (όπως θέλει ας το πει) να στείλει ασθενοφόρο και γιατρό να παραλάβουν τον τραυματία» αναφέρει η ίδια.

 

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, το δικό του ασθενοφόρο τελικά ξεκίνησε και παρέλαβε τον τραυματία καθ’ οδόν, όπως γίνεται πάντα στις περιπτώσεις μεταφοράς ασθενών από τη βόρεια Χίο.

 

Scroll to top