07/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΕΝΕΝ: «Να απομακρυνθεί ο πρόεδρος του Οίκου Ναύτου»

Η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού επιρρίπτει πολιτική ευθύνη σε Μ. Βαρβιτσιώτη και Κ. Αρβανιτόπουλο. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις από τους κατηγορουμένους.
      Pin It

Η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού επιρρίπτει πολιτική ευθύνη σε Μ. Βαρβιτσιώτη και Κ. Αρβανιτόπουλο. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους τρεις από τους κατηγορουμένους

 

Των Χριστίνας Παπασταθοπούλου, Μαρίας Δήμα

 

Οίκος Ναύτου, σκάνδαλοΤην άμεση απομάκρυνση του προέδρου του Οίκου Ναύτου, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στον Οργανισμό, ζητά η διοίκηση της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), ενώ χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός να μιλούν για διερεύνηση της υπόθεσης και την ίδια ώρα να διατηρούν στη θέση του τον σημερινό πρόεδρο, ο οποίος ως γνωστόν διορίστηκε από τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας, Κ. Μουσουρούλη.

 

Οι συνδικαλιστές επανέρχονται στο θέμα, με αφορμή τις προχθεσινές αποφάσεις του υπουργού Ναυτιλίας, εκτιμούν πως τόσο ο υπουργός Ναυτιλίας όσο και ο υπουργός Παιδείας έχουν τεράστια πολιτική ευθύνη και δηλώνουν ότι δυστυχώς δεν υπήρξε ίχνος αυτοκριτικής εκ μέρους τους.

 

«Επιβάλλεται η άμεση απομάκρυνσή του σαν απαραίτητο μέτρο ώστε η διερεύνηση της υπόθεσης να είναι πλήρης, ουσιαστική και σε βάθος χρόνου. Τυχόν διατήρηση στη θέση του του σημερινού προέδρου μάλλον με συγκάλυψη και κουκούλωμα της υπόθεσης θα μοιάζει» συμπληρώνουν.

 

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη ο Μ. Βαρβιτσιώτης με απόφασή του έθεσε σε αργία τους υπαλλήλους που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ απομάκρυνε επίσης από το Διοικητικό Συμβούλιο του ασφαλιστικού οργανισμού τη μία υπάλληλο, η οποία συμμετείχε σε αυτό ως εκπρόσωπος των εργαζομένων. Παράλληλα, ζητήθηκε η ενεργοποίηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τον πλήρη και ενδελεχή λογιστικό έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων των τελευταίων ετών στον Οίκο Ναύτου.

 

Στο μεταξύ χθες, ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή οι τρεις εκ των έξι συνολικά κατηγορουμένων για την υπόθεση.

 

Οι πρώτοι κατηγορούμενοι

 

Ανάμεσα στη χθεσινή πρώτη «φουρνιά» των κατηγορουμένων ήταν και μία υπάλληλος στον Οίκο Ναύτου η οποία απασχολούνταν στο τμήμα ενταλμάτων πληρωμής. Απολογούμενη αρνήθηκε τις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει και αφέθηκε ελεύθερη με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, ενώ κατέβαλε εγγυοδοσία 10.000 ευρώ.

 

Η κατηγορούμενη υπάλληλος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία της ότι «έβγαλε γρήγορα το ένταλμα πληρωμής με την πεποίθηση ότι είναι νόμιμο, ενώ ήθελε να εξασφαλίσει και το γρηγορόσημο…».

 

Ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα επιβλήθηκε και σε άλλους δύο κατηγορουμένους, ο ένας εκ των οποίων είναι ο σύζυγος της βασικής κατηγορουμένης στην υπόθεση και ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί της στο ραντεβού με τον κλινικάρχη που θα τους έδινε τη μίζα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτε και ότι απλώς η σύζυγός του του είχε ζητήσει να τη συνοδεύσει στο συγκεκριμένο σημείο.

 

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη λεωφόρο Θηβών να παραλαμβάνουν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής ως πρώτη δόση από συνολικό ποσό περίπου 1 εκατομμυρίου ευρώ, που φέρονται ότι είχαν συμφωνήσει μαζί του να εισπράξει με πλαστά παραστατικά για δήθεν ιατρικές υπηρεσίες σε ασφαλισμένους. Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν και οι υπόλοιποι τρεις, ανάμεσά τους και η βασική κατηγορούμενη, η οποία ήταν αποσπασμένη στο γραφείο του υπουργού Παιδείας.

 

Scroll to top