diki-dikastirio

08/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Παράνομη η απεργία των διοικητικών σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ

Ο υπουργός Παιδείας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού. Νωρίτερα, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ είχαν αποφασίσει για νέα πενθήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα. Τη Δευτέρα θα επανεκτιμήσουν τη στάση τους. Πρόθεσή τους είναι να συνεχίσουν τον αγώνα τους .
      Pin It

Παράνομη αλλά όχι καταχρηστική κήρυξε, το απόγευμα της Παρασκευής, το Πρωτοδικείο Αθηνών την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, κατά τη συζήτηση της προσφυγής του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Ο υπουργός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με σκοπό την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης και καταχρηστικής και την άμεση επαναλειτουργία των ανωτέρω ιδρυμάτων ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο.

Κατά τη συζήτηση της αίτησης εξετάστηκε ως μάρτυρας από την πλευρά του υπουργείου ο γενικός γραμματέας Α. Κυριαζής, ο οποίος επικαλέστηκε το δημόσιο συμφέρον καθώς, όπως είπε, «υπάρχει κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο των φοιτητών, ενώ χάνονται και κονδύλια για τις έρευνες στα πανεπιστήμια».

Απ' την πλευρά τού ΕΜΠ κατέθεσε η αντιπρύτανης Τόνια Μωροπούλου, η οποία τόνισε ότι «οι υπάλληλοι δεν απεργούν για δικό τους όφελος αλλά για το καλό του Πολυτεχνείου, το οποίο με τις συγκεκριμένες αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί να λειτουργήσει».

Συνεχίζουν τον αγώνα, αποφασίζουν τακτική 

Νωρίτερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ και ΕΜΠ είχαν αποφασίσει για νέα πενθήμερη απεργία την ερχόμενη εβδομάδα. Τη Δευτέρα αναμένεται να επανεκτιμήσουν τη στάση τους με βάση την απόφαση του δικαστηρίου. Η επανεκτίμηση θα αφορά κυρίως την τακτική που θα ακολουθήσουν, καθώς η πρόθεσή τους είναι να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Την ίδια στιγμή, καταλήψεις έχουν αποφασίσει οι σύλλογοι των 6 από τις 9 σχολές του ΕΜΠ.

efsyn.gr

Scroll to top