radiofonou

09/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

INFOWAR

Ημέρες ραδιοφώνου, ημέρες δημοκρατίας

Από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Πράγας το 1968 μέχρι την ΕΡΑ και από τον σταθμό του Πολυτεχνείου μέχρι τον αυτοσχέδιο σταθμό του Σαλβαδόρ Αλιέντε στο προεδρικό μέγαρο της Χιλής, το ραδιόφωνο ήταν πάντα το τελευταίο προπύργιο της δημοκρατίας.
      Pin It

Αυτά είναι τα τελευταία λόγια μου και η θυσία μου δεν θα είναι μάταιη. Θα είναι ένα μάθημα ηθικής που θα τιμωρήσει το έγκλημα, τη δειλία και την προδοσία

Σαλβαδόρ Αλιέντε

- – - – - – - – - – - – - – - – - – -

Από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Πράγας το 1968 μέχρι την ΕΡΑ και από τον σταθμό του Πολυτεχνείου μέχρι τον αυτοσχέδιο σταθμό του Σαλβαδόρ Αλιέντε στο προεδρικό μέγαρο της Χιλής, το ραδιόφωνο ήταν πάντα το τελευταίο προπύργιο της δημοκρατίας. Και αν προσέξετε, το μήνυμα του τελευταίου εκφωνητή ήταν πάντα το ίδιο.

«Θα συνεχίσουμε τη μετάδοση για όσο μας το επιτρέπουν οι συνθήκες». Η φωνή της εκφωνήτριας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Πράγας ακουγόταν ελαφρώς σπασμένη, καθώς τα άρματα μάχης του Συμφώνου της Βαρσοβίας κινούνταν προς το κτίριο του ραδιοφωνικού σταθμού – ένα από τα τελευταία οχυρά των κατοίκων της Πράγας που αντιστέκονταν στη σοβιετική εισβολή του 1968.

Διαβάστε το «Infowar» του Άρη Χατζηστεφάνου στη σελίδα 72 της «Εφημερίδας των Συντακτών» που κυκλοφορεί.

efsyn.gr

 

Scroll to top