09/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οι «γκρίζες ζώνες» του ντέρμπι για τον ΠΑΟΚ

Η κακή απόδοση του Στοχ και του Νίνη προβληματίζει τον Στέφενς.
      Pin It

Η κακή απόδοση του Στοχ και του Νίνη προβληματίζει τον Στέφενς

 

Του Κ. Πετρωτού

 

Μπορεί μία ομάδα να παραμένει αήττητη για τέταρτο σερί παιχνίδι σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης κι ο προπονητής της να εμφανίζεται προβληματισμένος σε σημείο απογοήτευσης;

 

Μπορεί, αν μιλάμε για τον ΠΑΟΚ και τον Χουμπ Στέφενς που, παραμονές του πιο μεγάλου αγώνα ώς τώρα στο πρωτάθλημα, παρουσιάζεται συννεφιασμένος για την εικόνα που έστειλε η ομάδα του στην πρόβα τζενεράλε με τη Μακάμπι στη Χάιφα.

 

«Αν παίξουμε έτσι, δεν θα είναι αρκετό με τον Ολυμπιακό», δήλωσε ο Ολλανδός. Και φυσικά αρκετοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται τι ανησυχεί τόσο έντονα τον κόουτς του ΠΑΟΚ, από τη στιγμή που η ομάδα του πήρε στο Ισραήλ σχετικά άνετα τον βαθμό που την κάνει απόλυτο φαβορί για πρόκριση στους «32» του Europa League. Η «Εφ.Συν.» επιχειρεί να μπει στο μυαλό του 60χρονου, πολύπειρου προπονητή και να καταγράψει τα σημεία προβληματισμού εν όψει του αυριανού crash test του ΠΑΟΚ με τους «ερυθρόλευκους».

 

• Η απόδοση των τριών μεσοεπιθετικών: Το στοιχείο που απασχολεί πιο έντονα τον Στέφενς είναι η απόδοση του Στοχ, του Λούκας και και του Νίνη, οι οποίοι βρέθηκαν πραγματικά σε πολύ κακή βραδιά στο «Κιριάτ Ελιεζέρ». Δεν είναι τυχαίο ότι έγιναν όλοι τους αλλαγή. Ο Σλοβάκος διανύει σταθερά πτωτική πορεία μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημά του, ο Νίνης, παρά τις εκλάμψεις σε δυο-τρία ματς, κινείται ακόμη σε ρηχά νερά, ενώ ο Λούκας μετά το εντυπωσιακό ανέβασμά του στα ματς με Πανθρακικό και Εργοτέλη… δεν μπορούσε να κάνει ούτε κοντρόλ της προκοπής κόντρα στους Ισραηλινούς.

 

Θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι τουλάχιστον ένας από τους τρεις θα καθίσει στον πάγκο για να πάρει τη θέση του ο Σαλπιγγίδης στο ντέρμπι. Κανείς όμως δεν μπορεί να προκαταλάβει με απόλυτη βεβαιότητα το τι θα πράξει ο Χουμπ Στέφενς, που ξέρει πως από την απόδοση της μεσοεπιθετικής γραμμής της ομάδας του θα κριθεί το πόσο απειλητικός θα γίνει ο ΠΑΟΚ απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

 

• Η κούραση από το ταξίδι και την απουσία: Οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και αυτό είναι κάτι που επικαλείται συνεχώς ο Χουμπ Στέφενς. Αλλά ο Ολλανδός δεν μπορεί να προσπεράσει το γεγονός ότι από την Τετάρτη ο ίδιος και οι 22 παίκτες που επέλεξε έχουν ξεσπιτωθεί. Μέρα παρά μέρα βρίσκονται στο αεροπλάνο και αυτό δεν δημιουργεί μόνο σωματική, αλλά και ψυχική κούραση που δεν είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί με την επιλογή να ταξιδέψει η ομάδα απευθείας από το Τελ Αβίβ στην Αθήνα και να προπονηθεί το Σάββατο στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ στα Σπάτα.

 

• Η ανταπόκριση του Κατσικά ως αντι-Βίτορ: Ο Πορτογάλος αμυντικός, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η χειρότερη απουσία που θα μπορούσε να έχει ο ΠΑΟΚ, αφού και πολύ αξιόπιστος στην άμυνα είναι και πολύτιμα γκολ από στημένα συνεισφέρει. Ο αντικαταστάτης του, Γιώργος Κατσικάς, έχει μεγάλη ευκαιρία να κάνει την ολική επαναφορά, ωστόσο η μέχρι τώρα απόδοσή του στα παιχνίδια δημιουργεί ερωτήματα για το κατά πόσο θα καλύψει τις ανάγκες του ντέρμπι. Απαντήσεις μπορεί να δώσει μόνο ο ίδιος

 

Η διαιτησία, τέλος, απασχολεί τους παίκτες. Ο ίδιος ο Στέφενς δεν έχει πει οτιδήποτε που να δημιουργεί συζήτηση γύρω από τον διαιτητή του ντέρμπι, ωστόσο, οι δημόσιες παραινέσεις του Κατσικά και του Τζαβέλλα για ένα… ευρωπαϊκού επιπέδου παιχνίδι αύριο φανερώνουν ότι ο προβληματισμός δεν λείπει από τα «ασπρόμαυρα» αποδυτήρια.

 

Κι ο Στέφενς γνωρίζει ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει σοβαρό λόγο αποπροσανατολισμού των παικτών του.

 

Scroll to top