10/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ 2014

Αστέρια στα… αποδυτήρια του Μουντιάλ

      Pin It

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η φετινή ποδοσφαιρική σεζόν έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά της. Ομως, στο βάθος του μυαλού κάθε ποδοσφαιρόφιλου βρίσκεται το Μουντιάλ της Βραζιλίας που ξεκινά τον ερχόμενο Ιούνιο.

 

Τα μπαράζ της ερχόμενης εβδομάδας σε Ευρώπη και όχι μόνο θα οριστικοποιήσουν τις 32 ομάδες που θα λάβουν μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή της στρογγυλής θεάς.

 

 

Στο πολύπλοκο γράφημα της διπλανής σελίδας (που δημοσίευσε το αμερικανικό σάιτ International Business Times) απεικονίζονται οι 50 ποδοσφαιριστές που πρωταγωνιστούν και αναμένεται να παίξουν ρόλο στα φετινά δρώμενα.

 

Οι περισσότεροι από αυτούς θα συμμετάσχουν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν χρειάζεται να τους αναφέρουμε, αφού λίγο-πολύ όλοι τους περιμένουμε.

 

Ποια μέλη της «αφρόκρεμας», όμως, θα λείψουν ή έστω κινδυνεύουν να χάσουν το μεγάλο ραντεβού;

 

Η πιο ακριβή μεταγραφή όλων των εποχών, ο Γκάρεθ Μπέιλ, θα δει τους αγώνες από την τηλεόραση, αφού η Ουαλία δεν συνηθίζει να φτάνει ώς το τέλος σε τέτοιες διοργανώσεις. Είναι μάλιστα ειρωνικό πως ο εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης μάλλον δεν θα παίξει ποτέ σε Μουντιάλ, ενώ δύσκολα θα πει «παρών» και σε κάποιο EURO. Απλά, μετά την αύξηση των ομάδων σε 24 από την επόμενη διοργάνωση (Γαλλία 2016), οι ελπίδες των Βρετανών για συμμετοχή αυξάνονται.

 

Η Πολωνία είναι μια ομάδα με πιο συχνές εμφανίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις. Μόνο που αυτή τη φορά δεν κατάφερε καν να τερματίσει δεύτερη στον προκριματικό όμιλο. Ετσι, ο πιο πολυσυζητημένος φορ του κόσμου, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, θα μπορέσει να ετοιμαστεί απερίσπαστος για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας του ομάδας, που πιθανότατα θα είναι η Μπάγερν Μονάχου.

 

Αυτή τη στιγμή, οι πιο φορμαρισμένοι παίκτες στον πλανήτη είναι δύο: ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Το μόνο σίγουρο, πως ο ένας δεν θα περάσει τον Ατλαντικό φέτος το καλοκαίρι! Η αιτία είναι λογική, αφού στα διπλά μπαράζ θα αναμετρηθούν η Πορτογαλία με τη Σουηδία. Είναι κρίμα κι άδικο να στερηθούμε τα μαγικά τους, ενώ ειδικά στην περίπτωση του «Ιμπρα» ίσως να μην υπάρξει άλλη ευκαιρία, αφού ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν είναι 32 ετών.

 

Τη δική του αγωνία έχει και ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της περασμένης σεζόν για την UEFA, ο Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος αποτελεί και το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας». Η Γαλλία θα παίξει με την Ουκρανία και ο χαφ της Μπάγερν Μονάχου πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για να συμμετάσχει στο δεύτερο Μουντιάλ της ζωής του. Αναμφίβολα θα πρέπει να βοηθήσει και ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ Μαδρίτης, ένας από τους πιο χαρισματικούς επιθετικούς στον κόσμο. Στην ίδια μοίρα και ο συμπαίκτης του στη «βασίλισσα», Λούκα Μόντριτς, αν και η Κροατία είναι φαβορί απέναντι στην άπειρη Ισλανδία.

 

Από τα πόδια των δύο πιο εντυπωσιακών επιθετικών της θα κριθεί η συμμετοχή της Ουρουγουάης στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Εντινσον Καβάνι και ο Λουίς Σουάρες θα βρεθούν απέναντι στην Ιορδανία, πάλι σε διπλές αναμετρήσεις, και εκτός απροόπτου δεν θα αποτύχουν.

 

Τέλος, ο Γιαγιά Τουρέ ετοιμάζει… ήδη τις βαλίτσες του. Η Ακτή Ελεφαντοστού νίκησε με 3-1 τη Σενεγάλη και αυτό το σκορ πρέπει να υπερασπιστεί στη ρεβάνς που θα γίνει στο Ντακάρ στις 16 Νοεμβρίου.

 

Οπως και να το κάνουμε, ένα Μουντιάλ είναι λαμπερό ανεξαρτήτως συμμετοχών. Ομως, οι παραπάνω ποδοσφαιριστές που ενδέχεται να λείψουν, ευτυχώς ή δυστυχώς, μπορούν να προσθέσουν λίγη ακόμη νοστιμάδα στην ποδοσφαιρική πανδαισία που μας περιμένει.

 

Scroll to top