Olympiakos-Paok

11/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«…να μετράει πόσα τρώει!»

      Pin It

Η απάντηση των οπαδών του Ολυμπιακού στον… ποιητή Φανφάρα του ΠΑΟΚ

 

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

«Βάλτε τον Σαββίδη στο ρολόι, να μετράει πόσα τρώει!»

 

Το σύνθημα των οπαδών του Ολυμπιακού μετά το 4-0 τα έλεγε όλα. Είχε στόχο να χτυπήσει κατάκαρδα όχι τον ΠΑΟΚ αλλά τον… Φανφάρα ιδιοκτήτη του, που χωρίς καμιά γνώση και με άσχετους ανθρώπους δίπλα του έριξε το καλοκαίρι κάποια λεφτά, νομίζοντας πως θα φτιάξει ομάδα στο μιλητό.

 

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο έκλεισε, λοιπόν, τυπικά από χθες και σε μεγάλο βαθμό η… μικρή εκκρεμότητα που υπήρχε για το ποιος θα πάρει και φέτος το πρωτάθλημα.

 

Σ' έναν ανταγωνισμό που δεν μπορεί να προκαλέσει μεγάλες και εντυπωσιακές ανατροπές, η διαφορά των 6 βαθμών του πρώτου από τον δεύτερο σημαίνει τεράστια σιγουριά για τη συνέχεια. Πιο εύκολα θα χάνει από δω και πέρα βαθμούς ο ΠΑΟΚ, παρά ο Ολυμπιακός.

 

Στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη συνέχεια της κούρσας, η ομάδα που πάτησε λίιιιγο παραπάνω το γκάζι άφησε τον δεύτερο να τρώει σύννεφα σκόνης μέχρι να… λιποθυμήσει και να πέσει κάτω.

 

Φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του χθεσινού παιχνιδιού αυτό. Μπορεί, δηλαδή, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να μην ήταν εντυπωσιακοί, τουλάχιστον μέχρι να διαλυθεί ο ΠΑΟΚ, αλλά οι απέναντι δεν έβγαλαν κιχ. Μπήκαν συνειδητοποιημένοι πως θα χάσουν και… έχασαν!

 

Ούτε μια επίσκεψη με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Αφού έφαγαν κοιμώμενοι το πρώτο λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, δεν μπόρεσαν καν να αντιδράσουν μετά. Αλλωστε, σε ολόκληρο το δεύτερο μέρος έπαιξαν τυπικά για να συμπληρώσουν τα 90 συν κάτι λεπτά και να γυρίσουν στη Θεσσαλονίκη συνεχίζοντας να συμμετέχουν, πλέον, διακοσμητικά στο πρωτάθλημα.

 

Χαρακτηριστική η φάτσα του Χακόμπο μετά το τέταρτο γκολ. Ηθελε να τους πλακώσει… όλους στο ξύλο έτσι που τον άφησαν εκτεθειμένο, αλλά δεν ήξερε ποιον να… πρωτοδιαλέξει!

 

Ολα τα παραπάνω αποκτούν μεγαλύτερη σημασία αν σκεφτούμε ότι ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στην Αθήνα ξέροντας ότι θα παίξει συνειδητά το «όλα ή τίποτα». Ηξερε πως αν έμενε πίσω στη βαθμολογία, θα τελείωνε από τώρα. Αλλο να είσαι συγκάτοικος στην κορυφή, άλλο να δημιουργείς ψυχολογία τίτλου, άλλο να παίρνεις μεγάλη νίκη εκτός έδρας κι άλλο να αναγκάζεσαι να καλύψεις από δω και πέρα μια μεγάλη για τα ελληνικά δεδομένα διαφορά, σέρνοντας μάλιστα τα βήματά σου κάτω από το βάρος της τεσσάρας που έφαγες.

 

Γιατί μπορεί να είναι μακριά ο Απρίλιος και το τέλος της διαδρομής, αλλά κανένας δεν έχει πια όχι τη δυνατότητα αλλά ούτε καν το κουράγιο να παρακολουθήσει τον Ολυμπιακό. Με το λίγο που παίζει…

 

Παρηγοριά για τον ΠΑΟΚ το… τοπικό ντέρμπι με τον Αρη, που έρχεται μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος για να επιβεβαιώσει… ποιος είναι το αφεντικό στην πόλη. Είναι η νοοτροπία που συντηρεί για… αιώνες τώρα την εσωστρέφεια και δεν αφήνει το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης να ανοίξει ένα παράθυρο στον υπόλοιπο κόσμο, ψάχνοντας απλά για εκ των υστέρων δικαιολογίες…

 

Scroll to top