metropolis1609

11/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση εργαζομένων/απολυμένων Metropolis στον Μαραθώνιο

Παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Μαραθώνιο και στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα έκαναν οι εργαζόμενοι/απολυμένοι στα Metropolis για τη συμμετοχή της ομάδας του MAD -ιδιοκτησίας Κουρή- στον μαραθώνιο της Αθήνας και με σύνθημα «τρέχουμε για τον πόνο του άλλου».
      Pin It

Ακολουθεί η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Ενάντια στην υποκρισία και τη διπροσωπία του Ανδρέα Κουρή που πρόβαλλε τη συμμετοχή της ομάδας του MAD στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας με την ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα με κεντρικό σύνθημα «Τρέχουμε μαζί για τον πόνο του άλλου», αλλά και καταγγέλλοντας την «πλάτη» που του έβαλε η διοίκηση του ελληνικού τμήματος της μη κυβερνητικής οργάνωσης δηλώνοντας αναρμοδιότητα για το ζήτημα και νίπτοντας τα χέρια της ως Πόντιος Πιλάτος, πραγματοποιήσαμε δυο παρεμβάσεις μέσα στο τριήμερο που πέρασε με τη συμμετοχή αλληλέγγυων.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου βρεθήκαμε με δύο πανό, τρικάκια και μοίρασμα της σχετικής καταγγελίας μπροστά στα Προπύλαια στην οδό Πανεπιστημίου απ’ όπου πέρασαν οι δρομείς των 5 και 10 χιλιομέτρων. «Κουρή δώσε μας τώρα αυτά που μας χρωστάς, να φαίνεσαι φιλάνθρωπος στο Μαραθώνιο πας», «Κουρή είναι ξεφτίλα, ξεφτίλα και ντροπή, χρωστάς σε εργαζόμενους σε λεν κι ανθρωπιστή», «Το MADέχεις βιτρίνα, κάνεις τον καναλάρχη με τα δικά μας τα λεφτά με τη δική μας πλάτη» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν. Η παρέμβασή μας βρήκε θετική ανταπόκριση από αρκετούς δρομείς που συμμετείχαν, που ξέσπαγαν σε χειροκροτήματα, αντίθετα από την αμηχανία που εκδηλωνόταν από εκείνους που φορούσαν τα κόκκινα μπλουζάκια της ομάδας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα οποία είχε προστεθεί και το λογότυπο του MAD.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο Μαραθώνιος ήταν διαφορετικός από τους προηγούμενους, αφού, εκτός της παρέμβασης των απολυμένων των Metropolis, πραγματοποιήθηκαν ακόμη δυο παρεμβάσεις από εργαζόμενους. Η μία από τα σωματεία των εργαζομένων σε WIND & VODAFONE στους θεατές έξω από το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο) και η άλλη από εργαζόμενους της ΕΡΤ και στα δύο ρεύματα της Μεσογείων μπροστά στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Όμως, και παρ’ όλες τις ατελείωτες ώρες ρεπορτάζ για το Μαραθώνιο που έδωσαν απλόχερα όλα τα μέσα ενημέρωσης με συνεντεύξεις διαφόρων «μαϊντανών» της show biz και την απροκάλυπτη προβολή των χορηγών, καμιά από τις τρεις παρεμβάσεις των εργαζόμενων δεν έτυχε προβολής, προφανώς για να μη χαλάσει ο… χορός των χορηγών».

Δείτε βίντεο από την παρέμβαση:

Scroll to top