Pin It

Ηταν αποσπασμένη στο Ιστορικό Αρχείο Αίγινας που μεταφέρθηκε με επεισοδιακό τρόπο

 

Πλάι στις μαζικές πειθαρχικές διώξεις διοιητικών, άλλη μια δίωξη, καθηγήτριας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπληρώνει το μπαράζ της κυβερνητικής επίδειξης πυγμής. Ως «πρωτοφανή επίδειξη αυταρχισμού» χαρακτηρίζουν η ΕΛΜΕ Πειραιά και η ΟΛΜΕ την πειθαρχική δίωξη καθηγήτριας, επειδή ζήτησε τη νόμιμη άδειά της. Το υπουργείο Παιδείας έθεσε σε αργία και παρέπεμψε σε πειθαρχικό φιλόλογο του Γενικού Λυκείου Αίγινας, η οποία ήταν αποσπασμενη έως την 1η Σεπτεμβρίου στο Ιστορικό Αρχείο του νησιού. Στο σκεπτικό της δίωξης είναι ότι τόλμησε να ζητήσει άδεια την περίοδο που είχε προγραμματιστεί η μεταφορά του αρχείου από το καποδιστριακό Κυβερνείο στο υπόγειο του Δημοτικού Σχολείου Βαθέων. Οπως τονίζεται, η καθηγήτρια δεν έλειψε ούτε μια μέρα από τη δουλειά της, καθώς η άδειά της δεν έγινε δεκτή, συνέβαλε μάλιστα στη μεταφορά του αρχείου, δουλεύοντας πολλές ώρες εκτός ωραρίου. Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε σε επεισοδιακό κλίμα, υπό τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων του νησιού που θεώρησαν ότι το αρχείο κινδυνεύει με κλείσιμο.

 

Πράγματι το Αρχείο Αίγινας, που ανήκει στο Γενικό Αρχείο του Κράτους, δεν λειτουργεί, ενώ πολύτιμα έγγραφα και κειμήλια παραμένουν στοιβαγμένα σε χώρο ακατάλληλο. Η δίωξη υπογράφεται από τον υπ. Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, με κατηγορίες όπως η «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος» και η «αναξιοπρεπής συμπεριφορά εντός υπηρεσίας», που εμπίπτουν στον μνημονιακό νόμο 4057/12, για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, και οδηγούν σε αργία.

 

Την άρση της δίωξης απαιτεί η ΟΛΜΕ, θερώντας ότι «στέλνει μήνυμα αντεκδίκησης και τρομοκράτησης στην τοπική κοινωνία», απαιτώντας παράλληλα «την κατάργηση του ν.4057/12, στον οποίο το τεκμήριο αθωότητας ουσιαστικά μετατράπηκε σε τεκμήριο ενοχής και το καθεστώς της αργίας ενεργοποιείται για τους πιο απίθανους λόγους».

 

Αφροδίτη Τζιαντζή

 

Scroll to top