stournaras-tomsen

12/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόσταση αλλά όχι χάσμα ανάμεσα σε κυβέρνηση και τρόικα

Το υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται πως ακόμα δεν υπάρχει συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών, όμως υποστηρίζει πως υπάρχει σύγκλιση ανάμεσα στις δύο πλευρές και πως οι διαπραγματεύσεις θα κρατήσουν σε μήκος .
      Pin It

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και την τρόικα. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας στον ανώτατο αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (που δήλωσε νωρίτερα σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι υπάρχει «χάσμα χιλιομέτρων και δισεκατομμυρίων» ανάμεσα στην τρόικα και τις ελληνικές αρχές για το δημοσιονομικό κενό του 2014), ανέφερε:

«Όποιος έκανε αυτή τη δήλωση, η οποία δεν αντανακλά τις δημιουργικές συζητήσεις με την τρόικα, να έχει το θάρρος να τα πει με το όνομά του. Δεν μας χωρίζουν μίλια, μας χωρίζουν μέτρα».

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα θα κρατήσουν σε μήκος, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωσή τους. Ο ίδιος ανέφερε πως η τρόικα «πηγαίνει σε πιο λογικά νούμερα», όσον αφορά στα δημοσιονομικά μέτρα για το 2014. Υπάρχει, υπογράμμισε, σύγκλιση ανάμεσα στις δύο πλευρές, όμως «δεν μπορούμε ακόμα να μιλήσουμε για συγκεκριμένο ύψος μέτρων». Μάλιστα, είπε πως «έσπασε ο πάγος» στη μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές στα δημοσιονομικά.

Υπενθυμίζεται πως χωρίς συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των δανειστών και στο ζήτημα των πλειστηριασμών, με την τρόικα να ζητεί πλήρη απελευθέρωση και την Αθήνα αναζητεί λύση σε πολιτικό επίπεδο .

efsyn.gr 

Scroll to top