12/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα ευρωπαϊκά MTV Music Awards δόθηκαν στο Αμστερνταμ

Νίκη της Κέιτι Πέρι, τσιγαριλίκι για τη Μάιλι

      Pin It

Tα βραβεία του MTV δεν είχαν ποτέ κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα για την (καλή) μουσική. Σημερα όμως είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Ισως και γιατί η μουσική δεν διαθέτει πλέον λαμπερούς σταρ. Ωστόσο, πάντοτε τα MTV EMA Music Awards αποτελούσαν ένα μεγάλο γεγονός που δημιουργούσε buzz στον χώρο της εμπορικής μουσικής. Και σχεδόν πάντοτε είχαν και κάτι να τα χαρακτηρίζει, κάποια εξωφρενική εμφάνιση, ένα περίεργο ντουέτο, κάτι τέλος πάντων με ενδιαφέρον. Οπως αυτό που είδαμε τον Αύγουστο στα βραβεία του αμερικανικού MTV με τη Μάιλι Σάιρους, όταν εμφανίστηκε σχεδόν γυμνή να ερωτοτροπεί on stage με τον Ρόμπιν Θικ. Στηθήκαμε λοιπόν μπροστά στις τηλεοράσεις την Κυριακή το βράδυ, για την προχθεσινή τελετή στο Αμστερνταμ. Να (τη) βλέπουμε live από το δικό μας MTV Greece και μέσω Ιnternet να παρακολουθούμε ταυτόχρονα τις ομιλίες των δύο αρχηγών στη Βουλή. Κόλαση.

 

Η Κέιτι Πέρι κατέκτησε το βραβείο για την καλύτερη τραγουδίστρια κερδίζοντας και τη Lady Gaga και τη Μάιλι Σάιρους. Διπλή νίκη. Η Μάιλι, που έκανε μια σχετικά σεμνή εμφάνιση, πήρε βραβείο για το καλύτερο βιντεοκλίπ, το «Wrecking Ball», αυτό, αν θυμάστε, στο οποίο χορεύει γυμνή πάνω σε μία σιδερόμπαλα κατεδάφισης. Προκάλεσε λίγο με ένα τσιγάρο (ή τσιγαριλίκι;) που άναψε επί σκηνής, αλλά αυτό θεωρείται πταίσμα. Οι One Direction αναδείχθηκαν καλύτερο ποπ γκρουπ, ο τραγουδιστής τους Χάρι Στάιλς βραβεύτηκε για το στιλ του, ο επανακάμψας στη μουσική Εμινεμ (Νο 1 στην Αγγλία και από την Πέμπτη και στην Αμερική με εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεων για το νέο του άλμπουμ) βγήκε «Global Icon» και καλύτερος hip-hop καλλιτέχνης. Ο Τζάστιν Μπίμπερ διατήρησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα πρωτεία στην κατηγορία «Καλύτερος Ανδρας» (έγινε άνδρας ο Μπίμπερ;), ο Μπρούνο Μαρς κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο τραγούδι με το «Locked Out of Heaven», οι 30 Seconds to Mars βγήκαν best alternative (ε, όχι!), ο σούπερ σταρ Avicii καλύτερο electronic όνομα και οι Green Day best rock.

 

Είχα ταξιδέψει μία φορά στο Βερολίνο για να δω live τα βραβεία του MTV. Ηταν πανηγυρική η τελετή λόγω της επετείου της πτώσης του Τείχους, έπαιζαν και οι U2 μπροστά στην πύλη του Βρανδεμβούργου, άξιζε η φάση. Τίποτε το σπουδαίο. Ενα τηλεοπτικό θέαμα είναι, επ’ ουδενί συναυλία, οι ζωντανές εμφανίσεις υπηρετούν την εικόνα, όλα γίνονται για τις κάμερες. Δεν είναι άσχημο να το παρακολουθήσεις, αλλά δεν είναι και η ιεροτελεστία που θα συνεπάρει τους φίλους της μουσικής. Οι Killers, λόγου χάριν, που εμφανίστηκαν την Κυριακή στο Αμστερνταμ. Σκεφτείτε το: να είσαι φαν τους, να βρίσκεσαι κάτω από τη σκηνή και να τους βλέπεις να περιμένουν το σήμα του floor manager για να ξεκινήσουν. Ούτε στο Dancing With The Stars.

 

Δημήτρης Κανελλόπουλος

 

 

Scroll to top