13/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Σκηνικό Κερατέας στις «Λίμνες»

Επέμβαση των ΜΑΤ για να περάσουν τα απορριμματοφόρα και να αδειάσουν τα σκουπίδια στη χωματερή, ενώ οι κάτοικοι από τα χωριά Μακρίσια και Αλφειούσα κύκλωσαν την περιοχή. Παραμένουν αμετακίνητοι στην απόφασή τους να μην εγκατασταθεί εκεί ο δεματοποιητής.
      Pin It

Επέμβαση των ΜΑΤ για να περάσουν τα απορριμματοφόρα και να αδειάσουν τα σκουπίδια στη χωματερή, ενώ οι κάτοικοι από τα χωριά Μακρίσια και Αλφειούσα κύκλωσαν την περιοχή. Παραμένουν αμετακίνητοι στην απόφασή τους να μην εγκατασταθεί εκεί ο δεματοποιητής

 

Του Δημήτρη Τερζή

 

Στον κλοιό των ΜΑΤ βρέθηκαν από νωρίς χθες το πρωί τα χωριά Μακρίσια και Αλφειούσα στην Ηλεία εξαιτίας της χωματερής στη θέση «Λίμνες» και των αντιδράσεων των κατοίκων για την εγκατάσταση εκεί του δεματοποιητή των απορριμμάτων.

 

Δύο διμοιρίες από την Αχαΐα βρέθηκαν χθες στον Αλφειό ποταμό και αφ’ ενός «καθάρισαν» την είσοδο της χωματερής από ορισμένους κατοίκους που είχαν αναλάβει να φυλάνε τη νύχτα, αφ’ ετέρου στη συνέχεια απέκλεισαν και τον δρόμο μεταξύ των δύο χωριών, Αλφειούσας – Μακρισίων, φοβούμενοι ίσως το ενδεχόμενο να ενωθούν οι κάτοικοι και να συντονίσουν τις κινήσεις τους. Είναι χαρακτηριστικό πως πρώτο μέλημα των αστυνομικών χθες το πρωί ήταν να απαγορεύσουν τη χρήση των κινητών τηλεφώνων των κατοίκων που βρίσκονταν στη χωματερή ώστε να μην προλάβουν πιθανόν να ειδοποιήσουν και τους υπόλοιπους.

 

Κόκκινο πανί ο δήμαρχος

 

Από εκεί και πέρα χθες εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους καθώς μόλις έγινε γνωστή η εισβολή των ΜΑΤ στη χωματερή –η οποία επέτρεψε και στα απορριμματοφόρα να αδειάσουν τα σκουπίδια– κάτοικοι απ’ τα δύο χωριά άρχισαν να βγαίνουν μέσα από μονοπάτια του δάσους και να κυκλώνουν τις «Λίμνες», φροντίζοντας ωστόσο να παραμείνουν σε ιδιωτικά περιβόλια για ν’ αποφύγουν τη σύλληψη. Ακολούθησαν συνθήματα κατά του δημάρχου Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλου, ο οποίος αποτελεί κόκκινο πανί για τους κατοίκους. Η κατάσταση ήταν έκρυθμη και σε μια προσπάθεια αποφόρτισης τα ΜΑΤ αποχώρησαν τελικά απ’ τη χωματερή χθες το απόγευμα.

 

Πλέον το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στον Πύργο όπου βασικό θέμα θα είναι οι «Λίμνες». Ο δήμαρχος πάντως χθες και μετά την επέμβαση των ΜΑΤ προέβη σε δήλωση όπου μεταξύ άλλων καλεί εκ νέου σε διάλογο όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο θέμα των «Λιμνών». Την ίδια ώρα στον Πύργο και στην Ολυμπία τα απορριμματοφόρα κάνουν αγώνα δρόμου προκειμένου ν’ αδειάσουν τους δρόμους απ’ τα σκουπίδια που συσσωρεύονται στους κάδους εδώ και μία εβδομάδα, ενώ παράλληλα η κακοκαιρία που επικρατεί στην Ηλεία εδώ και 48 ώρες κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

 

Ολα δείχνουν ότι οι κάτοικοι δεν προτίθενται να υποχωρήσουν στο αίτημά τους και είναι διάχυτη η άποψη πως ο ερχομός των ΜΑΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς αποδεικνύει περίτρανα την αυθαιρεσία και τη διάθεση καταστολής εκ μέρους του δημάρχου. Το μήνυμα των κατοίκων παραμένει ένα, ότι ο δεματοποιητής δεν πρόκειται να εγκατασταθεί στις «Λίμνες».

 

Scroll to top