13/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Προλήψεις και δεισιδαιμονίες

      Pin It

Τα ταρό και τα μέντιουμ τα πληρώνει ακριβά ο ΑΝΤ1. Τις τηλεοπτικές διαφημίσεις για όλα αυτά δηλαδή. Πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ από το ΕΣΡ για τις συγκεκριμένες διαφημίσεις που, σύμφωνα με το Συμβούλιο, εκμεταλλεύονται τις προλήψεις και τις δεισιδαιμονίες των τηλεθεατών. Και από τέτοιες στην Ελλάδα, δεισιδαιμονίες, ένα σωρό. Το ΕΣΡ καταλόγισε πρόστιμο 40 χιλιάδων στο Mega για υπέρβαση ορίου διαφημίσεων. Για τον ίδιο λόγο τιμωρήθηκε με 15 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο κι ένα περιφερειακό κανάλι, ο Ιριδα TV του Νομού Δωδεκανήσων.

 

Στα υπόλοιπα το ΕΣΡ προχώρησε απλώς σε συστάσεις. Στο TV Δέλτα του Νομού Δράμας γιατί δεν παρουσιάζει πρωτότυπα δελτία ειδήσεων, στο DR TV του Νομού Αργολίδος, στο TV Μακεδονία γιατί το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου (φέτος) δεν πρόβαλε όσο έπρεπε τον ΣΥΡΙΖΑ και στο Mega επειδή δεν πρόβαλε με τη σειρά του τη Χρυσή Αυγή.

 

Στις θετικές αποφάσεις του ΕΣΡ η απόρριψη της αίτησης θεραπείας που έκανε ο διαχειριστής εναντίον των εργαζομένων του Ξένιος FM (Δημοτικό ραδιόφωνο) οι οποίοι ζήτησαν και πήραν την έγκριση από το Συμβούλιο για αυτοδιαχείριση.

 

Τέλος, το ΕΣΡ ξεκίνησε έρευνα για τα τηλεοπτικά κανάλια που μετέδωσαν το επίμαχο βίντεο με τις δολοφονίες των χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο. Το δεύτερο βίντεο της Ζούγκλας εννοούμε, αυτό που δείχνει τους πυροβολισμούς σε κοντινό πλάνο. Οι περισσότεροι από τους σταθμούς το μετέδωσαν να πούμε και όχι μόνο μία φορά, αλλά σε επαναλήψεις.

 

ΔΗΜ.ΚΑΝ.

 

Scroll to top