Bakogianni-vouleutes-nd

14/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δυσπιστία στο εσωτερικό της Ν.Δ.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Για υπονόμευση του πρωθυπουργού από την Ντόρα Μπακογιάννη μιλούν συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά.
      Pin It

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Για υπονόμευση του πρωθυπουργού από την Ντόρα Μπακογιάννη μιλούν συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά

 

Της Αλίκης Μάτση

 

Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός, Ντόρα ΜπακογιάννηΤίποτα δεν έχει τελειώσει για τη δικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, παρά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης που απέσπασε από τη Βουλή το βράδυ της Κυριακής και τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2016.

 

Η αναταραχή στην Κ.Ο. της Ν.Δ. συνεχίζεται ακάθεκτη, εν όψει της κατάθεσης του φορολογικού νομοσχεδίου, αλλά και του θέματος των πλειστηριασμών, για τα οποία συναντώνται σήμερα οι Αντ. Σαμαράς και Ευάγγ. Βενιζέλος. Ο Βύρων Πολύδωρας «χτύπησε» χθες με κατάθεση ερώτησης για τη φορολόγηση ακινήτων στον υπουργό Οικονομικών, υποδηλώνοντας την πρόθεσή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο και χαρακτηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ «λενινιστή» τον Γ. Στουρνάρα.

 

Εύθραυστη πλειοψηφία

 

Σε ανάλογη διάθεση βρίσκονται και αρκετοί ακόμη βουλευτές, που είχαν παραστεί στη γνωστή συνάντηση των 80 με τον Γ. Στουρνάρα, όπως π.χ. ο Γ. Βλάχος, κάνοντας όλο και πιο εύθραυστη την πλειοψηφία των 154 βουλευτών.

 

Εξ αυτού ορμώμενη προφανώς η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε χθες σε συνέντευξή της (στον Real FM) να αναλάβει ο Αντ. Σαμαράς πολιτική πρωτοβουλία και, μέσω νέας προγραμματικής συμφωνίας, να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Η πρώην υπουργός αιτιολόγησε την πρόταση λέγοντας πως από τη συζήτηση στη Βουλή προέκυψε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να καταθέσει εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Αρα αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αυτή η κυβέρνηση να στηριχθεί και να προχωρήσει και να είναι αποτελεσματικότερη στο έργο που έχει κληθεί να φέρει εις πέρας».

 

Απάντηση από το μέγαρο Μαξίμου δεν της δόθηκε. Συνεργάτες μάλιστα του Αντ. Σαμαρά έλεγαν πως στόχος της κυρίας Μπακογιάννη είναι η υπονόμευση του πρωθυπουργού. Προσέθεταν δε πως ακόμη κι αν η ΔΗΜΑΡ επανερχόταν στην κυβέρνηση δεν επρόκειτο να ψηφίσει κανένα από τα κρίσιμα νομοσχέδια, όπως άλλωστε είχε κάνει και στο παρελθόν. Ακόμη μία διάσταση, κατά τους ίδιους, είναι ότι θα έμπαιναν και πάλι στη διαδικασία να συναλλάσσονται με αριστερούς υπουργούς, που μόνο προβλήματα δημιούργησαν όταν μετείχαν στο κυβερνητικό σχήμα. Προς το παρόν, βάσει αυτών των δεδομένων, φαίνεται πως τουλάχιστον ο Αντ. Σαμαράς δεν αναζητεί νέες συμμαχίες προκειμένου να ενισχυθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

 

Κρυφή δημοσκόπηση

 

Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού διαψεύδεται ότι προσβλέπουν σε «αποσπάσεις» βουλευτών από τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Π. Καμμένου. Αφορμή για το σχετικό ερώτημα που υπέβαλε η «Εφ.Συν.» στάθηκε η τοποθέτηση το περασμένο Σάββατο του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. Τέρενς Κουίκ, που παρά τη γραμμή του κόμματος επετέθη στον ΣΥΡΙΖΑ, τασσόμενος υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.

 

Κι αυτό παρά τα μηνύματα από δημοσκοπήσεις που λογικά θα έπρεπε να ανησυχούν σφόδρα το μέγαρο Μαξίμου. Οι επιτελείς του πρωθυπουργού φέρονται να είχαν ζητήσει «κρυφή» δημοσκόπηση, η οποία εμφάνισε τη Ν.Δ. τρίτο κόμμα, οριακά μετά τη Χ.Α. Η δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας στο διαδίκτυο, αλλά από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά δεν επιβεβαιώνεται ότι αυτή ζητήθηκε και εστάλη στο μέγαρο Μαξίμου, όπως αναφερόταν στο διαδικτυακό δημοσίευμα.

 

Scroll to top