14/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Για το ρεκόρ Γκίνες

      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Oι πρωτοτυπίες της ΝΕΡΙΤ δεν έχουν τελειωμό. Θα μπει δικαίως στο βιβλίο με το ρεκόρ Γκίνες και αυτό είναι, όντως, success story. To κατάφερε ο Σίμος Κεδίκογλου, να του το αναγνωρίσουμε, ανεξαρτήτως αν έλεγε παλιότερα πως η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει. Αλλαξε γνώμη ο υπουργός; Ναι, άλλαξε. Και καλά έκανε. Ξεκολλήστε επιτέλους κι εσείς, ο κόσμος προχωράει.

 

1) Η ΝΕΡΙΤ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση) είναι ο μόνος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ευρωπαϊκής Ενωσης που διαθέτει στα αρχικά του τη λέξη «Ιντερνετ»! Δεν (πρέπει να) είναι τυχαίο. Είτε οι ιθύνοντες το θεωρούν μεγάλη ανακάλυψη (άργησαν 20 χρόνια), είτε σκοπεύουν να γίνουν πάροχοι Ιντερνετ όπως διάφορες ιδιωτικές εταιρείες! «Ναι, γεια σας, ΝΕΡΙΤ εκεί, ο κ. Καψής; Εχετε και double play; Εχετε και 1.000 λεπτά δωρεάν σε σταθερά;»

 

2) Eχει στο όνομά της τη λέξη «Νέα». Να δούμε τι θα το κάνει αυτό μετά από κάποια χρόνια. ΠΝΕΡΙΤ (περίπου νέα), ΜΝΕΡΙΤ (μεσόκοπη) 50ΝΕΡΙΤ (στα πρώτα -ήντα) κ.ο.κ.

 

3) Επίσης περιέχει τους περισσότερους αρχικούς χαρακτήρες ως αρκτικόλεξο από οποιονδήποτε άλλον φορέα στην Ευρώπη. Κορυφαίοι είμαστε και σε αυτό, όλοι οι άλλοι έχουν συνήθως δύο ή τρεις χαρακτήρες (βία, τέσσερις – «είναι επικίνδυνον πράγμα η βία»). Στην Εσθονία είναι ERR, στη Δανία DR, στη Σουηδία SR, στην Ιταλία RAI, στη Μ.Βρετανία BBC, στην Πορτογαλία RΤP κ.ο.κ. Εδώ λοιπόν είναι ΝΕΡΙΤ (πέντε γράμματα). Ούτε κρεμάλα να παίζαμε.

 

• Επ’ ευκαιρία: η απόλυτη σιωπή για το ραδιόφωνo της ΝΕΡΙΤ. Ούτε λέξη δεν είπε προχθές ο Παντελής Καψής στη συνέντευξή του στον Real FM. Αναφέρθηκε αναλυτικά στην τηλεόραση, αλλά για το ραδιόφωνο τσιμουδιά. Μόνο ο Χρήστος Χωμενίδης έχει μείνει, από τα μέλη του διαβόητου Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, να «παλεύει» όπως έχει δηλώσει για το Τρίτο Πρόγραμμα και τα Μουσικά Σύνολα (της… ΕΡΤ). Βέβαια αυτοί οι ανευθο-υπεύθυνοι είναι ικανοί να θέλουν να φτιάξουν ορχήστρες ξεχνώντας να προσλάβουν μουσικούς για συγκεκριμένα όργανα. Για όμποε, ας πούμε. Τι εννοείτε μπορεί και να συνέβη ήδη αυτό; Γνωρίζετε κάτι παραπάνω;

 

• Τρίωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ κήρυξε σήμερα η ΕΣΗΕΑ για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Στρατηγικής σημασίας απόφαση του Σωματείου, έπεσε πανικός στην κυβέρνηση, σκέφτονται μήπως και τα πάρουν όλα πίσω.

 

• Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος θα είναι απόψε καλεσμένος του Κωνσταντίνου Λαβίθη, τα μεσάνυχτα, στον Real FM

 

• Προχθές ο Αρης Πορτοσάλτε τσακωνόταν, συγγνώμη έπαιρνε συνέντευξη ήθελα να πω, με εκπρόσωπο των απεργούντων διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων. Ηδη προστέθηκε νέο άρθρο στον κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που φέρει το όνομά του.

 

• Προληπτική απαγόρευση! Ετσι δεν θα εκπέμψει μέσα από το Πολυτεχνείο το ραδιόφωνο της ΕΡΤ όπως το προγραμμάτιζαν για το τριήμερο των εκδηλώσεων. Πρόλαβε η κυβέρνηση και το απαγόρευσε. Τόση δημοκρατία δεν αντέχεται πια.

 

Scroll to top