anergia-oaed

14/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Στα ύψη η ανεργία και την τουριστική περίοδο

Σταθερά πάνω από το 27% παρέμεινε η ανεργία και κατά τον μήνα Αύγουστο, παρά το γεγονός πως η Ελλάδα, το φετινό καλοκαίρι, διένυσε μία από τις καλύτερες τουριστικές περιόδους της τα τελευταία χρόνια .
      Pin It

Σταθερά πάνω από το 27% παρέμεινε η ανεργία και κατά τον μήνα Αύγουστο, παρά το γεγονός πως η Ελλάδα διένυσε μία από τις καλύτερες τουριστικές περιόδους της τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας τον φετινό Αύγουστο άγγιξε το 27,3%, με τον αριθμό των ανέργων να διαμορφώνεται σε 1.365.406 άτομα. Το δελτίο Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει πως το ποσοστό ήταν παρόμοιο (στο 27,3%) και τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή τον Ιούλιο του 2013. Ωστόσο παλαιότερο δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ έκανε λόγο για ανεργία 27,6% τον Ιούλιο.

Δείτε ΕΔΩ το σημερινό δελτίο Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ (ποσοστό ανεργίας Ιουλίου: 27,3%).
Δείτε ΕΔΩ το προηγούμενο δελτίο Τύπου της ΕΛΣΤΑΤ (ποσοστό ανεργίας Ιουλίου: 27,6%).

Σε κάθε περίπτωση, η ανεργία παραμένει υψηλή, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης αλλά και της αυξημένης τουριστικής κίνησης το φετινό καλοκαίρι. Η ανεργία είναι πιο εμφανής στους νέους έως 24 ετών, καθώς σήμερα περισσότεροι από 6 στους 10 είναι σήμερα άνεργοι. Μάλιστα, το ποσοστό της ανεργίας των νέων σχεδόν διπλασιάστηκε την τελευταία τετραετία (60,6% τον Αύγουστο εφέτος, από 31,3% τον Αύγουστο 2010).

Εξάλλου, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), επισημαίνει ότι, παρόλο που τους τελευταίους τρεις μήνες παρατηρείται μια σταθερότητα στο εκτιμώμενο εποχικά διορθωμένο ποσοστό ανεργίας, οι χρήστες πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι η εποχική διόρθωση στηρίζει τις εκτιμήσεις της στα δεδομένα πολλών μηνών για να μπορέσει να διακρίνει την επίδραση των εποχικών παραγόντων και να την αφαιρέσει από τα εκτιμώμενα μεγέθη. Χρειάζονται, δηλαδή, αρκετές «παρατηρήσεις» (ικανό πλήθος μηνιαίων εκτιμήσεων) για να επιβεβαιωθεί ότι έχει πραγματικά επέλθει μια σημαντική μεταβολή στην τάση μεταβολής των μεγεθών της απασχόλησης και της ανεργίας.

efsyn.gr 

Scroll to top