aktofilaki-limeniko-ploia

15/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία με μετανάστες στην Αιτωλοακαρνανία

Δώδεκα μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, που επέβαιναν σε σκάφος εντοπίστηκαν νεκροί από άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή της Πάλαιρου.
      Pin It

της Χριστίνας Παπασταθοπούλου 

Τέσσερα παιδιά, ηλικίας από 3 έως 6 χρονών, βρίσκονται ανάμεσα στους 12 νεκρούς μετανάστες που εντόπισαν σήμερα το πρωί άνδρες του Λιμενικού Σώματος στην θαλάσσια περιοχή Πάλαιρος, απέναντι από τη Λευκάδα.

Η νέα αυτή τραγωδία συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όταν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιος από τους μετανάστες, οι οποίοι είναι πιθανότατα πρόσφυγες από τη Συρία, ειδοποίησε την Ελληνική Αστυνομία ότι βρίσκονται σε σκάφος στην συγκεκριμένη περιοχή και κινδυνεύουν.

Η αστυνομία ενημέρωσε το τοπικό Λιμεναρχείο, άνδρες του οποίου έσπευσαν στην περιοχή και βρήκαν πολύ κοντά στην ακτή ένα σκάφος αναποδογυρισμένο.

Λίγη ώρα μετά οι Λιμενικοί εντόπισαν στην ακτή 15 μετανάστες που είχαν καταφέρει να βγουν σώοι και οκτώ νεκρούς. Στην συνέχεια βρέθηκαν άλλοι τέσσερις νεκροί και σύμφωνα με το Λιμενικό δεν φαίνεται να υπάρχουν αγνοούμενοι.

Δηλαδή στο σκάφος το οποίο είχε μήκος περίπου 7 μέτρα επέβαιναν συνολικά 27 μετανάστες. Στο στοιχείο αυτό οφείλονται μάλλον και τα αίτια του δυστυχήματος, καθώς ο καιρός στην περιοχή ήταν καλός, άρα οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μετατόπιση βάρους.

Πάντως οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή, στις οποίες συμμετέχει και δύτης.

efsyn.gr

Scroll to top