17/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δωράκια για τα αυθαίρετα

      Pin It

Νέα «δώρα» προς τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων ετοιμάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος μέσα από το κυοφορούμενο νομοσχέδιο για θέματα πολεοδομίας και χωροταξίας. Ανοίγει «παραθυράκι» για να τακτοποιηθούν βίλες στη μέση του πουθενά, αρκεί να βαφτιστούν… στάβλοι! Μιλώντας σε ημερίδα στη Λάρισα, ο αναπληρωτής υπουργός Στ. Καλαφάτης προανήγγειλε δύο ρυθμίσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αγροτικές περιοχές:

 

• Με την καταβολή παράβολου 300 ευρώ, οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων στάβλων θα μπορούν να τα νομιμοποιήσουν ώστε να έχουν δικαίωμα να ενταχθούν σε προγράμματα επιδοτήσεων. Επιπλέον, θα έχουν δικαίωμα να τακτοποιήσουν πολεοδομικές παρανομίες σε αποθήκες, χώρους γεωτρήσεων, μύλους ζωοτροφών αλλά και κτίρια προσωρινής παραμονής έως 35 τετραγωνικά. Μόνη προϋπόθεση, να βρίσκονται σε επιχείρηση που είναι εγγεγραμμένη στο ΟΣΔΕ, το σύστημα διαχείρισης αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

 

• Με τη δημιουργία ζώνης δόμησης σε λωρίδα 200 μέτρων εκατέρωθεν του άξονα εθνικών, επαρχιακών και δημοτικών δρόμων, καταστρατηγείται η απαγόρευση κατασκευής κτιρίων σε περιοχές υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας που έχει επιβάλει με σειρά αποφάσεών του το ΣτΕ.

 

Χ.ΤΖ.

 

Scroll to top