Pin It

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

 

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Η νέα πτυχή της υπόθεσης «λίστα Λαγκάρντ» που φώτισε με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Εφ.Συν.» προχθές το Σάββατο, υπενθυμίζοντας τη συνάντηση Παπανδρέου – Βενιζέλου – Διώτη με αντικείμενο τη φοροδιαφυγή στις 8 Ιουλίου του 2011, ημερομηνία μεταγραφής της λίστας σε USB, προκάλεσε την παρέμβαση τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

 

Την ίδια ώρα, η υπενθύμιση της συνάντησης των τριών ανδρών πρόπερσι το καλοκαίρι, με βάση δημοσιεύματα της εποχής, εκ μέρους της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου αναζωπύρωσε την αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με την αξιωματική αντιπολίτευση, με την Ιπποκράτους να δράττεται της ευκαιρίας, προκειμένου να εξαπολύσει νέες βολές για τη στάση της Κουμουνδούρου.

 

Με ειρωνική διάθεση το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για επίδοξους μιμητές του επιθεωρητή Κλουζό που ξεκινούν νέο γύρο «δήθεν αποκαλύψεων», επαναλαμβάνοντας εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορία της «πολιτικής χυδαιότητας».

 

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται επίσης ότι «το πρωί της 8ης Ιουλίου είχε πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Βενιζέλος, με τη συμμετοχή τόσο του αναπληρωτή Υπουργού Π. Οικονόμου, των γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών του ΥΠΟΙΚ, όσο και του κ. Διώτη».

 

Οπως, πάντως, προκύπτει από τα πρακτικά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου κατέθεσαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Διώτης, η πρώτη συνάντηση που είχαν ήταν στις αρχές Αυγούστου λόγω επιβαρημένου προγράμματος του τότε υπουργού Οικονομικών.

 

Κατασκευασμένα σενάρια, συνωμοσίες και «εκτός πραγματικότητας επιχείρηση σκευωρίας» είδε πίσω από το δημοσίευμα της εφημερίδας μας ο Γιώργος Παπανδρέου, διαψεύδοντας κατηγορηματικά την ύπαρξη συνάντησης που αφορούσε τη λίστα Λαγκάρντ, αν και βεβαίως το αντικείμενο της σύσκεψης με Βενιζέλο – Διώτη ήταν η λήψη μέτρων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής…

 

* Εξάλλου, ο νομικός σύμβουλος του Γ. Παπακωνσταντίνου, Ν. Μπάνος, διέψευσε δημοσίευμα της «Real News» σχετικά με την κατάθεσή του στους οικονομικούς εισαγγελείς. Ο κ. Μπάνος υποστηρίζει πως οι φράσεις που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας εντός εισαγωγικών, ως κατάθεση του ιδίου, είναι στο σύνολό τους ψευδείς.

 

 

 

Scroll to top