giannis-stournaras

17/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Στουρνάρας: «Πολύ νωρίς για οριστική συμφωνία»

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για δύσκολη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενώ ανέφερε πως το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ θα προέλθει από διαρθρωτικές αλλαγές, καθώς και την εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου ή τις συγχωνεύσεις οργανισμών και τη μείωση κόστους.
      Pin It

«Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Είναι δύσκολη διαπραγμάτευση αλλά πιστεύω ότι τελικά θα βρούμε λύση έγκαιρα».

Το παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμάρα, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλα στελέχη του οικονομικού επιτελείου, με αντικείμενο τη συνάντηση της Δευτέρας με την τρόικα.

Ο κ. Στουρνάρας δεν αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων («Είναι θέμα του κ. Βρούτση, δεν έχουμε κάποιο ζήτημα ανοιχτό αυτή τη στιγμή»), ενώ επιβεβαίωσε πως οι πλειστηριασμοί και οι αμυντικές βιομηχανίες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Όσο για τη «δεξαμενή» από την οποία θα αντληθεί το ποσό των 1,3 δισ. ευρώ, έδωσε μία γενική απάντηση, σημειώνοντας πως «είναι κυρίως θέματα του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είναι θέματα διαρθρωτικά, έχουν να κάνουν με είσπραξη εισφορών αλλά και ορισμένα θέματα, όπως η εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου όπου δεν εφαρμόζεται, συγχωνεύσεις οργανισμών και μείωση κόστους».

Ολοκληρώνοντας δήλωσε πως «είναι πολύ νωρίς ακόμα για οριστική συμφωνία» με την τρόικα.

efsyn.gr

Scroll to top