tetRadio-logo

18/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Ο Flash 96 σε δέκα βήματα

      Pin It

flash-96

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Για τις… διαφωνίες στο θέμα της αυτοδιαχείρισης του Flash 96 γράφουμε στην έντυπή μας έκδοση, σήμερα. Αγοράστε την εφημερίδα να τα διαβάσετε. Ζόρικο πράγμα η αυτοδιαχείριση καθώς φαίνεται, δεν είναι κάτι το εύκολο. Εδώ, στο ηλεκτρονικό tetRADIO της Δευτέρας, λέμε να δούμε 10 σταθμούς στην πορεία του Flash, από τότε που ξεκίνησε έως και σήμερα.

1. Ήταν 4 Ιουνίου 1989 όταν για πρώτη φορά στους 96,1 FM της Αθήνας, εξέπεμψε σήμα ο Flash, ιδιοκτησίας Σωκράτη Κόκκαλη.

2. Ενδεικτικώς, ορισμένα από τα μεγάλα ονόματα των ερτζιανών που πέρασαν από τα μικρόφωνά του: Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, Νίκος Κακαουνάκης, Θέμος Αναστασιάδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Τζίμης Πανούσης κ.ά.

3. Το 2005 μεταβιβάστηκε ο σταθμός έναντι μόλις 100.000 ευρώ στον Σωτήρη Πουλόπουλο. Η ιδιοκτησία του αποφάσισε να θέσει σε λύση και εκκαθάριση την εταιρεία και να οδηγήσει στο ταμείο ανεργίας τους εναπομείναντες 38 εργαζόμενους, λόγω «αδυναμίας πληρωμής των δεδουλευμένων». Σωρεία αντιδράσεων με τον Σωκράτη Κόκκαλη να επαναγοράζει (προσωρινά) το σταθμό.

4. Στις αρχές του 2009, ο… ανερχόμενος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης αποκτά το 100% του Flash 96. Θανάσης Λάλας και Γιώργος Κύρτσος, τα ηχηρά ονόματα -τότε- στο δυναμικό του.

5. Ο σταθμός μεταβιβάζεται στον Πέτρο Κυριακίδη τον οποίον τώρα τον ψάχνουμε κάπου σε Βραζιλία ή Ουρουγουάη.

6. Το καλοκαίρι του 2011 απολύθηκαν 52 εργαζόμενοι. Αρχίζουν απεργίες και μία μακρά περίοδος αβεβαιότητας και αστάθειας.

7. Τέτοιες μέρες, πέρυσι, η πλειοψηφία των εργαζομένων του Flash 96 πήρε την κατάσταση στα χέρια της αρχίζοντας απεργιακές εκπομπές. Η πρώτη εκπομπή βγήκε την 14η Νοεμβρίου του 2012.

8. Τον Ιανουάριο του 2013 ψηφίζεται ο νόμος για τα αυτοδιαχειριζόμενα ραδιόφωνα. ΟΙ εργαζόμενοι του Flash 96 είναι από τους πρώτους που καταθέτουν αίτηση στο ΕΣΡ.

9. Η αίτηση γίνεται δεκτή, οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί του σταθμού αποκτούν στους πλειστηριασμούς τον εξοπλισμό κι εκπέμπουν κανονικά, βγάζοντας ένα μικρό, υποτυπώδες, πρόγραμμα. Μόνο τα πρωινά, από τις 7 έως τις 2 το μεσημέρι.

10. Συμπληρώσαμε ήδη ένα χρόνο αυτοδιαχείρισης. Ποια η κατάσταση τώρα; Προχωρούν αργά και σταθερά. Με αψιμαχίες μεν αλλά και με αποφασιστικότητα.

efsyn.gr

Scroll to top