Pin It

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ

 

Του Ν. Ασημακόπουλου 

 

Αν δει κάποιος από την καθαρά βαθμολογική πλευρά τα πράγματα, ο Ολυμπιακός βοήθησε το Σάββατο τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα μικρό βήμα μπροστά στην προσπάθειά του να φτάσει στην 5η θέση της βαθμολογίας στο τέλος, για να μπορέσει να παίξει τον Μάιο στα play off.

 

Για όσους από τους οπαδούς του δεν θέλουν να το ξέρουν, ο φετινός αντίπαλος της ομάδας τους είναι ο Λεβαδειακός. Τη συγκεκριμένη αλήθεια την έχει παραδεχτεί πρώτος και καλύτερος ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, Χρήστος Παναγόπουλος, από τις 7 Νοεμβρίου 2012, όταν επισημότατα μιλώντας στο διοικητικό συμβούλιο έκανε μια ρεαλιστική εκτίμηση της κατάστασης που υπάρχει από την αρχή της χρονιάς: «Σε ορίζοντα διετίας», είχε πει, «θα είναι πολύ δύσκολο να πρωταγωνιστούμε. Ούτε φέτος ούτε του χρόνου δεν μπορούμε να πάρουμε πρωτάθλημα κι έτσι όπως πάμε, δεν θα βγούμε ούτε στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή μας ενδιαφέρει να σωθεί η ομάδα».

 

Πράγματι, ο Λεβαδειακός βρίσκεται εδώ και μερικές αγωνιστικές 5ος στη βαθμολογία με 24 πόντους, διεκδικώντας με πολύ μεγάλες πιθανότητες την έξοδό του στο Europa League, την ώρα που ο Παναθηναϊκός έχει μόλις 21 και προσπαθεί να ανεβεί λίγο από την 7η θέση βαριανασαίνοντας.

 

Αν η ομάδα της Λιβαδειάς έπαιρνε, λοιπόν, προχθές την ισοπαλία από τον Ολυμπιακό, θα είχε τώρα ένα βαθμό παραπάνω και η διαφορά θα ήταν 25 με 21.

 

Παραπάνω από φανερό ότι με το γκολ του Τζιμπούρ στο 97ο λεπτό, στην πραγματικότητα οι πράσινοι πήραν μια επιπλέον ανάσα που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, αν κατάφερναν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και νικούσαν χθες το απόγευμα τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, αντί για το τελικό 0-0 που έφεραν.

 

Κι όμως, όλοι οι Παναθηναϊκοί… βρίζουν τον διαιτητή Βοσκάκη που κράτησε την «τεράστια» καθυστέρηση, η οποία έκοψε τη φόρα του δικού τους φετινού μεγάλου αντιπάλου που (να το ξαναπώ όσο κι αν πονάει…) είναι ο Λεβαδειακός!

 

Scroll to top