Pin It

Του Μ. Μορφονιού 

 

Τι ισχύει διαχρονικά στο ποδόσφαιρο; Οτι δεν αλλάζεις ποτέ την ομάδα που κερδίζει!

 

Αυτή την άποψη φαίνεται ότι ασπάζεται μέχρι τώρα και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης. Μόνο που ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου ίσως να δρομολογήσει εξελίξεις και να τον υποχρεώσει να επανεξετάσει τη σκέψη του!

 

Φαινομενικά, ο Ολυμπιακός συνεχίζει πρώτος στη Σούπερ Λίγκα και χωρίς να αισθάνεται καμία πίεση από τους υποτιθέμενους ανταγωνιστές του, αλλά το πόκερ με τον Τοροσίδη και τον Τζιμπούρ μπορεί να εξελιχθεί σε ρουλέτα, καθώς μαζεύονται πολλά άτομα στο τραπέζι που περιμένουν να αποφασίσει η μπίλια!

 

Να εξετάσουμε μία προς μία τις εκκρεμότητες που είναι δυνατόν να χαλάσουν την ηρεμία στο λιμάνι;

 

Υπό κανονικές συνθήκες, η ηγεσία του Ολυμπιακού θα μπορούσε να διαχειριστεί με ευκολία ακόμη και τις δύσκολες υποθέσεις των δύο παικτών του. Σε δύο χρόνους θα είχε τη δυνατότητα να το πράξει ο Μαρινάκης! Τους φωνάζει αυτές τις μέρες (όπως ίσως έχει στο μυαλό του να το κάνει καθώς στην Αθήνα βρίσκεται και ο ατζέντης του Αλγερινού) και τους προτρέπει να μείνουν. Αν δεν συμφωνήσουν, τότε αποκτά το πλεονέκτημα να σκεφτεί ακόμη και την παραχώρησή τους εφόσον βγουν αληθινές οι πληροφορίες για προτάσεις από το εξωτερικό. Μέχρι εδώ όλα καλά.

 

Τι θα συμβεί, όμως, αν προκύψει ενδιαφέρον και για άλλους παίκτες; Ο Μήτρογλου κι ο Σιόβας, για παράδειγμα… Εντάξει, το να θέλει η Αρσεναλ τον Αμπντούν σε αυτή την ηλικία και με δεδομένο ότι δεν παίζει και στην εθνική ομάδας της χώρας του (είναι γνωστή η αγγλική νομοθεσία με τις συμμετοχές των αλλοδαπών) φαίνεται ακραίο ώς ανύπαρκτο.

 

Για τους υπόλοιπους; Θέλετε κι άλλο γρίφο; Στην ουρά υπάρχουν ποδοσφαιριστές υπό δανεισμό. Δεν αναφερόμαστε μόνον στον Τάτο που έχει παίξει ένα ματς και θα φύγει, αλλά και σε άλλους όπως ο Φετφατζίδης, ο Βλαχοδήμος, ο Ζαραδούκας και ο Παπάζογλου. Πόσοι από αυτούς θα δοθούν;

 

Με αυτά τα δεδομένα γίνεται αντιληπτό ότι θα απαιτηθούν λεπτοί χειρισμοί από τον πρόεδρο που έχει αποδείξει ότι ξέρει και να φέρνει παίκτες, αλλά ξέρει και να τους πουλάει.

 

Αλλη σημαντική παράμετρος: η ομάδα μπορεί να παραμένει πρώτη, αλλά οι εμφανίσεις της δεν εμπνέουν τους οπαδούς. Ο Ζαρντίμ δεν έχει πείσει την ερυθρόλευκη εξέδρα, αλλά στην παρούσα φάση το φρόνιμο είναι να αποφύγουν την «επέμβαση» από την πλατεία Αλεξάνδρας και να συνεχίσουν με τη «θεραπευτική αγωγή» των καλών αποτελεσμάτων!

 

Ολα αυτά μαζί, όμως, συνθέτουν ένα «μείγμα» που μπορεί να αποδειχθεί και εκρηκτικό! Δεν υπάρχει πλέον στον πάγκο ο Βαλβέρδε (αν και κάποιοι του έλεγαν πέρυσι ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι Εσπανιόλ) για να έχει ήσυχο το κεφάλι του ο πρόεδρος από τις «προσθέσεις» και κυρίως από τις «αφαιρέσεις» στο ρόστερ! Ακόμη και η πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού, όπως ήταν ο Πάουλο Μασάντο, αμφισβητείται από τον κόσμο. Από την άλλη, ένας Πίνο δεν μπορεί να τα καλύψει όλα αυτά.

Scroll to top