19/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΒΑΛΕ Ο Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ

Στην αντιπολίτευση μέχρι τις επόμενες εκλογές

      Pin It

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Στα έδρανα της αντιπολίτευσης θα κάθεται η ΔΗΜΑΡ μέχρι τις επόμενες εκλογές, ξεκαθάρισε χθες ο Φώτης Κουβέλης. Με μια κατηγορηματική διατύπωση, που δεν επιδέχεται παρερμηνειών, ο επικεφαλής της Αγίου Κωνσταντίνου προσπάθησε να βάλει οριστικό τέλος στα σενάρια και τις συζητήσεις περί ενδεχομένου επιστροφής του κόμματός του στην κυβέρνηση, που έχουν προκαλέσει διχασμό μεταξύ των στελεχών και σύγχυση στη δημόσια έκφραση της ΔΗΜΑΡ. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθεσινή δημοσκόπηση (Palmos Analysis για το Tvxs) έφερε για ακόμη μία φορά το κόμμα της Αριστεράς με το ένα πόδι εντός και με το άλλο εκτός Βουλής.

 

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη, ο Φώτης Κουβέλης απέκλεισε χθες κάθε περίπτωση νέας κυβερνητικής εμπλοκής του χωρίς να έχουν στηθεί προηγουμένως κάλπες, κλείνοντας έτσι κάθε παράθυρο, ακόμη και αν ικανοποιούνταν ο όρος της σύναψης μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας.

 

«Πρέπει με σαφήνεια να πω ότι η ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιστρέψει στην κυβέρνηση, γιατί οι λόγοι που αποχώρησε είναι πολύ συγκεκριμένοι, σαφείς και εξακολουθούν να υφίστανται», απάντησε μέσω του Real Fm, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν έχουν πλέον καμία πολιτική διάθεση για τέτοιου είδους συζήτηση.

 

Οχι στα μέτρα

 

Την ίδια ώρα, εντείνοντας την αντιπολιτευτική της κριτική, η Αγίου Κωνσταντίνου ζήτησε εκ νέου από την κυβέρνηση να μην επιτρέψει στην τρόικα να μειώσει περαιτέρω μισθούς και συντάξεις, να προστατεύσει την πρώτη κατοικία από τους πλειστηριασμούς, να αποτρέψει την εκ νέου επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας, και να απορρίψει κάθε ιδέα για επιπλέον περικοπές στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

 

Σε ό,τι αφορά τη φορολογική πολιτική για τα ακίνητα, ο κ. Κουβέλης ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρός, εκτιμώντας ότι ο προωθούμενος ενιαίος φόρος ακινήτων είναι άδικος, άνισος, πλήττει τους οικονομικά ασθενέστερους και το υφιστάμενο φορολογικό σύστημα, «ξένο και μακριά από την πραγματική κατάσταση των Ελλήνων πολιτών».

 

Σήμερα στις 12, σε συνέχεια της σχετικής απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της περασμένης εβδομάδας, ο Φώτης Κουβέλης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Τσούκαλης, θα παρουσιάσουν μέσω συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του κόμματος την πρόταση νόμου της ΔΗΜΑΡ για το «πολιτικό χρήμα», τα ζητήματα χρηματοδότησης των κομμάτων και θέσπισης κανόνων διαφάνειας και ισότητας ευκαιριών στην πολιτική ζωή.

 

Scroll to top