19/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μηνύσεις για την αστυνομική βία

Η Πόπη Μέλλιου, μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, κακοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια την Κυριακή. Μιλά για απρόκλητη έφοδο ισχυρών δυνάμεων. Μαζί με ακόμα δύο πολίτες υπέβαλαν μήνυση για κλοπή, φθορές και βιαιοπραγία.
      Pin It

Η Πόπη Μέλλιου, μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, κακοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια την Κυριακή. Μιλά για απρόκλητη έφοδο ισχυρών δυνάμεων. Μαζί με ακόμα δύο πολίτες υπέβαλαν μήνυση για κλοπή, φθορές και βιαιοπραγία

 

Της Διαλεκτής Αγγελή

 

Πόπη ΜέλλιουΑργά το απόγευμα της Κυριακής, μετά το τέλος της μεγάλης πορείας του Πολυτεχνείου, αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων κάνουν έφοδο στα Εξάρχεια ξυλοκοπώντας περαστικούς και διαδηλωτές και κάνοντας ρίψη δακρυγόνων. Για ακόμη μία φορά οι πολίτες που έτυχε να βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων θεωρήθηκαν δυνάμει ένοχοι.

 

Από την αστυνομική μανία δεν γλίτωσε ούτε καφενείο της περιοχής, μέσα στο οποίο εισέβαλαν, σπάζοντας την τζαμαρία, και υποβάλλοντας τους θαμώνες σε ταπεινωτικές συμπεριφορές. Η Πόπη Μέλλιου, μέλος του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, έπεσε η ίδια θύμα της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Ωστόσο, δεν έμεινε άπραγη και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Α.Τ. Εξαρχείων, μετά τη λήξη των επεισοδίων.

 

«Αρχισαν απ’ το πουθενά»

 

«Εκείνη την ώρα βρισκόμουν στην Τσαμαδού και Αραχόβης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν προσαγωγές ατόμων στην περιοχή της πλατείας. Ολα ξεκίνησαν από το πουθενά. Δεν ξέραμε ποιο ήταν το ζητούμενο και επικρατούσε τέτοια κατάσταση, γιατί δεν είχε συμβεί τίποτα που να δικαιολογεί τέτοια αστυνομική παρουσία. Τα πράγματα ήταν πολύ άγρια. Δακρυγόνα, προσαγωγές, φωνές… Εγώ είχα μαζί μου ένα μπλοκάκι με προσωπικά τηλέφωνα και στοιχεία που κουβαλάω πάντα πάνω μου. Εκεί κατέγραψα το όνομα ενός προσαχθέντα, όταν ένας άντρας της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος λειτουργούσε ως επικεφαλής αυτής της συμμορίας – απ΄ ό,τι κατάλαβα -, με πλησίασε και μου άρπαξε το μπλοκάκι μέσα από τα χέρια. Του ζήτησα να μου το επιστρέψει, αλλά οι άλλοι που ήταν γύρω του μου όρμησαν και με έριξαν στην άσφαλτο» λέει στην «Εφ.Συν.» η κ. Μέλλιου. «Τους ακολούθησα μέχρι τη συμβολή Στουρνάρη και Σπυρίδωνος Τρικούπη, όταν είδα αυτόν που είχε πάρει το μπλοκάκι μου, να φεύγει με μηχανάκι που δεν είχε αριθμό κυκλοφορίας». Η κ. Μέλλιου κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για κλοπή, για το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν έφεραν τον αριθμό μητρώου σε διακριτό σημείο αλλά και για το μηχανάκι που δεν είχε πινακίδες ενώ, όπως μας πληροφόρησε, δεν σκοπεύει να αφήσει το θέμα στην τύχη του, γι΄ αυτό και ύστερα από μία εβδομάδα θα ζητήσει εγγράφως ενημέρωση για την πορεία των ενεργειών που έγιναν.

 

Δολιοφθορά σε καφενείο

 

Μήνυση για δολιοφθορές στο κατάστημά του και βιαιοπραγία κατέθεσε και ο ιδιοκτήτης του καφενείου ενώ μία υπήκοος Βελγίου κατέθεσε με τη σειρά της μήνυση για βιαιοπραγία αστυνομικών, καθώς δέχτηκε χτυπήματα από κλομπ στο χέρι. Πληροφορίες λένε ότι λίγο πριν από τη βραδινή έφοδο της Αστυνομίας, είχαν περάσει από την περιοχή όλοι οι διοικητές των πέριξ τμημάτων και ο κόσμος τούς είχε παρακαλέσει να μη σταλούν αστυνομικές δυνάμεις, καθώς δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος επέμβασης.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Διώξεις με τον «κουκουλονόμο»

 

Κακουργηματικές διώξεις άσκησε χθες ο αρμόδιος εισαγγελέας σε βάρος των συλληφθέντων από την προχθεσινή αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 40ή επέτειο για το Πολυτεχνείο ανάμεσα σε ομάδα νεαρών κουκουλοφόρων και αστυνομικούς.

 

Από τους συνολικά 14 συλληφθέντες, οι έντεκα παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή, λόγω των βαρύτατων κατηγοριών που αντιμετωπίζουν, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπονται από τον «κουκουλονόμο», και άλλοι δύο νεαροί οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο για να δικαστούν. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας ανήλικος ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ανηλίκων.

 

Ειδικότερα, οι διώξεις που ασκήθηκαν από τον εισαγγελέα αφορούν κατά περίπτωση τα αδικήματα «διατάραξη κοινής ειρήνης, κατοχή εκρηκτικών, απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, διακεκριμένες φθορές και αντίσταση κατά της αρχής».

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top