Pin It

Του Μ. Μορφονιού

 

Συνεχίζει να καταγράφει υπεραξίες ο Ολυμπιακός!

 

Μετά την πολύ σημαντική πορεία του στον όμιλό του στο Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο απέχει μία νίκη από τις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, τώρα θα εκπροσωπηθεί και με μισή ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, κάτι που πολύ απλά σημαίνει ότι η βιτρίνα είναι πολύ πιθανό να αλλάξει τιμές, εξυπακούεται προς τα πάνω!

 

Δεν αποκλείεται να φτάσει και στην αποστολή μιας ενδεκάδας ο Ολυμπιακός στο επόμενο Μουντιάλ, αφού εκτός από τους Ελληνες Μήτρογλου, Μανιάτη, Σιόβα, Μανωλά, Χολέμπας, Σάμαρη, υπάρχουν ο Μπονγκ, που θα δώσει το παρών με το Καμερούν, ο Κάμπελ με την Κόστα Ρίκα και ο Μετζανί με την Αλγερία.

 

Οι δύο τελευταίοι δεν ανήκουν βέβαια στον Ολυμπιακό, αφού βρίσκονται στου Ρέντη με τη μορφή του δανεισμού από την Αρσεναλ και τη Μονακό. Ομως υπάρχει και η προοπτική των Αβραάμ Παπαδόπουλου και Πάουλο Μασάντο.

 

Και οι δύο ήταν μέλη της Ελλάδας και της Πορτογαλίας πριν από τους τραυματισμούς τους (χωρίς να έχει σχέση η ατυχία του ενός με αυτή του άλλου) και δεν αποκλείεται να συμπεριληφθούν ξανά στα πλάνα των ομοσπονδιακών τεχνικών, ανάλογα βέβαια και με την αγωνιστική τους συμπεριφορά μέχρι το τέλος της περιόδου. Υπάρχει ακόμη και ο Ράφικ Τζιμπούρ που αγωνίζεται μεν στη Σίβασπορ, αλλά ανήκει στους Πειραιώτες.

 

Οι σίγουροι όμως, που αποτελούν και τη «χρυσή» εξάδα του Ολυμπιακού αφού διατηρούν πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ομάδα τους και στην Εθνική, δεν είναι άλλοι από τους Μήτρογλου, Μανιάτη, Σιόβα, Χολέμπας, Μανωλά και Σάμαρη. Αυτοί οι παίκτες αποτελούν τη βάση της «κόκκινης» αλλά και της «γαλάζιας» ομάδας και βρίσκονται σε μια ηλικία που μπορούν να παίζουν για πολλά χρόνια.

 

Ο Ολυμπιακός μπορεί να πραγματοποιήσει όμως την απόσβεση και με διαφορετικό τρόπο, αφού το χρηματιστήριο της μπάλας τούς φέρνει κοντά στα 35 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των… ξένων οίκων.

 

Με 15 εκατομμύρια κοστολογούν τον Μήτρογλου ο οποίος πρωταγωνιστεί εδώ κι ένα μήνα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, με 7 τον Μανωλά, με 5 τον Σιόβα, με 4 τον Σάμαρη και από 2 τον Μανιάτη και τον Χολέμπας.

 

Ολα αυτά βέβαια είναι σχετικά αφού στο ποδόσφαιρο (όπως και στο κανονικό χρηματιστήριο) όλα εξαρτώνται από την… επόμενη συνεδρίαση. Πάντως αυτή τη στιγμή με την Εθνική Ελλάδας στη Βραζιλία και τον Ολυμπιακό «μια ανάσα» από τη φάση των 16 κορυφαίων ομάδων του Τσάμπιονς Λιγκ οι τιμές είναι υψηλές.

 

Αν θέλουν λοιπόν να ψωνίσουν η Λίβερπουλ, η Ιντερ, η Ντόρτμουντ ή όποιος άλλος σύλλογος παρακολουθεί με ενδιαφέρον την πραμάτεια των «ερυθρόλευκων», θα πρέπει να ανοίξουν για τα καλά το πορτοφόλι του. Ο Ολυμπιακός, όπως μας έχει αποδείξει και στο παρελθόν, ξέρει να πουλάει, αλλά πουλάει ακριβά.

 

Scroll to top