15/01/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Γερμανικός ιός της γρίπης

      Pin It

Στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα βλέπουν την ευρωπαϊκή ντίβα τους τα στελέχη του Κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά, το διεθνές σήμα κατατεθέν τους. Νομίζω ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πάει καλύτερα έξω απ' ό,τι μέσα. Κι ας είναι το κόμμα του μετεξέλιξη του πάλαι ποτέ ΚΚΕ Εσωτερικού.

 

Υποψιάζομαι ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν συμμερίζεται την άποψη των Γερμανών αριστερών. Επισήμανε στον Τσίπρα ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να συναλλάσσεται με ευρώ μόνον εάν δοθεί στο πρόγραμμα προσαρμογής ψυχή τε και σώματι. Να μη μείνει δηλαδή στους ιθαγενείς ούτε φράγκο και να αναπολούν τις ειδυλλιακές εποχές της δραχμής προκειμένου να παραμείνουν στο κοινό νόμισμα. Ευρωνευροψυχώσεις.

 

Με πάταξη της φοροδιαφυγής, διαρθρωτικές αλλαγές και τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους κατά το γερμανικό πρότυπο της δεκαετίας του ’50 θα επιτύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, αντέτεινε ο Τσίπρας. Κι ο Σόιμπλε απάντησε: Συ είπας!

 

Με σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά που από το βράδυ θα ενταθούν και με νοτιάδες έως 8 Μποφόρ στα πελάγη θα κυλήσει η σημερινή μέρα. Γερμανικός καιρός, με δυο λέξεις. Στην Αττική θα έχουμε συννεφιά, που σταδιακά θα αυξηθεί δίνοντας λίγα νερά στα δυτικά και νότια του νομού, ενώ οι Σαλονικιοί δεν αποκλείεται να δεχτούν ασθενή βροχή. Νερού, όχι μέτρων. Τα τελευταία πέφτουν κατακλυσμιαίως τώρα τελευταία.

 

Αντιμέτωπο με τις υποχρεώσεις της Γερμανίας έναντι της χώρας μας, σε σχέση με το κατοχικό δάνειο, έθεσε τον υπουργό Οικονομικών ο πρόεδρος του Συνασπισμού. Του ζήτησε επίσης να μεσολαβήσει στη γερμανική Δικαιοσύνη ώστε να μας δοθούν στοιχεία για την υπόθεση Siemens. Θέλουμε την κατάθεση Χριστοφοράκου, ήταν επί λέξει οι απαιτήσεις του Αλέξη. Ο Βόλφγκανγκ όμως δεν άκουσε λέξη. Καφέ θες, τον ρώτησε ως άλλος Αυλωνίτης. Θες ένα περγαμόντο!

 

Χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας θα πέσουν αύριο. Κατά τ' άλλα η μέρα θα κυλήσει με νεφώσεις, τοπικές βροχές και καταιγίδες μικρής διάρκειας. Στα δυτικά, τα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο τα φαινόμενα θα είναι έντονα κατά τόπους και από το βράδυ θα εξασθενήσουν.

 

Ο υδράργυρος θα κινηθεί καθοδικά. Στα δυτικά θα πνέουν πουνεντογαρμπήδες 5 με 7 και στα ανατολικά οστριοσοροκάδες 6 έως 7 και τοπικά στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 Μποφόρ.

 

Ιός της γρίπης αναμένεται στη χώρα περί τα τέλη Ιανουαρίου. Εντρυφούμε σε πάσης φύσεως προβλέψεις καθόσον. Καταφθάνει από τον Βορρά και πλήττει τους αμάχους, αφού ο Τσίπρας μάλλον δεν κατόρθωσε να πείσει τους συμμάχους και βλέπει το καράβι στους βράχους.

 

Μετέωρος [email protected]

 

 

 

 

 

 

Scroll to top