Με μία νέα ελληνική σειρά, δύο εκπομπές μαγειρικής και άλλη μία τουρκική σαπουνόπερα συμπληρώνει το παζλ του προγράμματός του το MEGA για το πρώτο μέρος της φετινής τηλεοπτικής σεζόν
Του Σωτήρη Μανιάτη
Τα τελευταία του «χαρτιά» για το πρώτο μισό αυτής της τηλεοπτικής σεζόν ρίχνει αυτές τις μέρες και στις αρχές του Δεκέμβρη το MEGA επιχειρώντας -έστω και με το σταγονόμετρο, λόγω… οικονομικής στενότητας- να φρεσκάρει κατά κάποιον τρόπο το πρόγραμμά του. Πρόκειται για μια ελληνική σειρά, ένα νέο τούρκικο «σαπούνι» και δύο εκπομπές μαγειρικής.
Η αρχή γίνεται αύριο (22.30) με την πρεμιέρα της νέας ελληνικής σειράς (από τις ελάχιστες πλέον στο τηλεοπτικό τοπίο) με τίτλο «Το σπίτι της Εμμας». Το πρωτότυπο σενάριο της σειράς υπογράφουν ο Βασίλης Ρίσβας και η Δήμητρα Σακαλή και τη σκηνοθεσία ο Αντρέας Μορφονιός, ενώ πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Μπέζος, η Κάτια Δανδουλάκη αλλά και μια ξεχωριστή… σκύλα. Πρόκειται για την Εμμα, η οποία δεν ανησυχεί για όσα ευτράπελα συμβαίνουν στην οικογένειά της. Εχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο αφεντικό της (Γιάννης Μπέζος) και ξέρει ότι εκείνος έχει πάντα τον τελευταίο λόγο. Σε άλλους ρόλους θα δούμε τους Φαίδρα Δρούκα, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκο Ορφανό, Χρύσα Παπά, Ευαγγελία Συριοπούλου και τους μικρούς Εύη Δαέλη και Βασίλη Γαλαίο. Τη φωνή της στην Εμμα δανείζει η Κωνσταντίνα Νταντάμη.
Οι επόμενες δύο πρεμιέρες θα είναι απόλυτα… γευστικές και θα έρθουν αυτήν την Κυριακή με μία ώρα διαφορά η μία από την άλλη. Πρώτος θα πάρει… θέση ο «Dr. Cook» Γιάννης Λουκάκος, ο οποίος αφήνει την κριτική και πιάνει δουλειά για να παρουσιάζει άλλου τύπου γεύσεις κάθε Κυριακή στις 18.00. Δίπλα του θα βρίσκονται τρεις μαθητευόμενοι σεφ: ο Αναστάσιος Λύκος, η Αθηνά Μπίμη και ο Μανώλης Τσιρίκος. Στην εκπομπή προστίθεται και μια νέα ενότητα. Κάθε Κυριακή, ανάλογα με το θέμα της εκπομπής, ο «Dr. Cook» πηγαίνει σε αγορές, ψωνίζει τα βασικά του υλικά, εξοπλίζει την κουζίνα του, μιλά με προμηθευτές και παραγωγούς. Ακόμη, στα φετινά μαθήματα θα υπάρχουν και αφιερώματα στις διεθνείς κουζίνες. Η πρώτη εκπομπή είναι αφιερωμένη στην πατάτα. Η σκηνοθεσία της εκπομπής ανήκει στον Αλέξη Σκουλίδη και η αρχισυνταξία στην Κατερίνα Κουμπή.
Κι αμέσως μετά, κάθε Κυριακή στις 19.00, η Μαρία Εκμεκτσίογλου θα μας λέει «Από την Πόλη έρχομαι». Στη νέα εκπομπή με προτάσεις μαγειρικής θα επιχειρείται ένα… οδοιπορικό εικόνων και γεύσεων. Η γνωστή μαγείρισσα, που κατάγεται από παλιά ελληνική οικογένεια της Κωνσταντινούπολης, βολτάρει σε σημαντικά μνημεία, επισκέπτεται παλιά στέκια της πολίτικης κουζίνας, μιλάει με Ρωμιούς φίλους της, ψωνίζει στα φημισμένα παζάρια της Πόλης και ανακατεύει στις μαγειρικές της το Αιγαίο, την Κρήτη, το Βυζάντιο και την Τουρκία. Στην πρώτη εκπομπή κάνει βόλτα στον Βόσπορο, στο Καντιλλί, τα φρούρια Rumeli kavak και Anadolu Kavagi, την Κάνλικα και το Νιχώρι, διηγείται ιστορίες και μαγειρεύει εμπνευσμένη από τις μνήμες του κάθε τόπου: παλαμίδα τηγανιτή, αυγά με σουτζούκι για πρωινό, μυδοπίλαφο, λαβράκι με αλάτι, σαλάτα του ψαρά.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Βαρελίδης και την αρχισυνταξία η Στέλλα Παναγιωτοπούλου.
Την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη ολοκληρώνεται και η «Φατμαγκιούλ» και τα στελέχη του MEGA βεβαίως δεν πρόκειται να μας αφήσουν χωρίς τούρκικο «σαπούνι». Προγραμματίζουν ήδη μια νέα σαπουνόπερα με τίτλο «Intigam» η οποία θα ξεκινήσει αμέσως μετά τη «Φατμαγκιούλ».