21/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Περίεργα μυστήρια στην Κάτω Αχαΐα

      Pin It

Φύλλο και φτερό κάνουν από χθες τα αρχεία του δημοτολογίου και του ληξιαρχείου Κάτω Αχαΐας οι άνδρες του τμήματος εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια έρευνας για κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών μέσω πολιτικών γάμων στον εν λόγω δήμο.

 

Αιτία αποτέλεσε το γεγονός πως το προηγούμενο καλοκαίρι τελέστηκαν 26 γάμοι με αλλοδαπούς, ενώ το τελευταίο διάστημα κατατέθηκαν 67 αιτήσεις για χορήγηση άδειας παραμονής λόγω γάμου με Ελληνα πολίτη, εκ των οποίων οι περισσότερες από τον ίδιο δικηγόρο.

 

Το υπουργείο Εσωτερικών, έπειτα από σχετική έρευνα, διαπίστωσε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τελέστηκαν… περίεργα μυστήρια, όπως η περίπτωση αλλοδαπής που φέρεται να παντρεύτηκε Ελληνα και την ίδια ημέρα αργότερα να παντρεύτηκε αλλοδαπό! Σε άλλη περίπτωση Ελληνίδα παντρεύτηκε αλλοδαπό κι έπειτα από δύο μέρες παντρεύτηκε άλλον έναν! Υπάρχει και η περίπτωση γάμου ανήλικης με αλλοδαπό χωρίς να έχουν παρασχεθεί οι νόμιμες διαβεβαιώσεις γι’ αυτόν.

 

Κατόπιν όλων αυτών, τα στοιχεία παραπέμφθηκαν στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών όπως επίσης και στην ΕΛ.ΑΣ. και ζητείται η περαιτέρω έρευνα ώστε να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες όσων φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κάτω Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως η έρευνα πρέπει να γίνει ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και οι υπαίτιοι –αν υπάρχουν στον δήμο- να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

 

Δημήτρης Τερζής

 

Scroll to top