21/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Μεγαλεία» και πάλι στην Κρήτη

Με συνοπτικές διαδικασίες υπογράφτηκε από επτά υπουργούς η απόφαση έγκρισης για τη φαραωνική επένδυση στο μετόχι της Μονής Τοπλού.
      Pin It

Με συνοπτικές διαδικασίες υπογράφτηκε από επτά υπουργούς η απόφαση έγκρισης για τη φαραωνική επένδυση στο μετόχι της Μονής Τοπλού

 

Χωρίς να έχουν πρακτικά λυθεί όλα όσα κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν, με πλήθος στοιχείων για τη φαραωνική επένδυση στη Μονή Τοπλού και με τα αναλυτικά στοιχεία για την αμφιλεγόμενη εταιρεία του ομίλου Minoan Group, που τη διεκδικεί, με γρήγορες διαδικασίες υπογράφτηκε από 7 υπουργούς απόφαση έγκρισης. Μια μακρόχρονη διαδικασία με συζητήσεις στη Βουλή και στο ΣτΕ, με περιβαλλοντικές αντιρρήσεις σε διεθνές επίπεδο, αλλά και με σοβαρές τοπικές ενστάσεις, έκλεισε ως διά μαγείας!

 

Στον νέο νόμο περί επενδύσεων «φαστ τρακ» εντάχθηκε η «επένδυση» και τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση της επιτροπής, στην οποία προεδρεύει ο Κ. Χατζηδάκης. Ανανεώθηκε επίσης η θητεία του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος «Παναγία η Ακρωτηριανή», για να… χειριστεί την όλη υπόθεση.

 

Βέβαια, η εταιρεία έχει -ακόμα- υποχρέωση να καταθέσει τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία θα πρέπει να εγκριθεί από τα υπουργεία, αφού πρώτα έρθει προς έγκριση στο περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης.

 

Φορέας της επένδυσης συνεχίζει να είναι η βρετανική εταιρεία «Loyalward Ltd.», θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc, ο οποίος είναι εισηγμένος στη (δευτερεύουσα) αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

 

Η υπόσχεση είναι, όπως πάντα, οι νέες θέσεις εργασίας αλλά και η τουριστική ανάπτυξη, με δυο λόγια ο «μύθος» των μεγάλων γιγαντιαίων μονάδων του all included, που ήδη έχουν αποδείξει επανειλημμένα το πόσο βοήθησαν τις τοπικές οικονομίες και πόσο «ωφέλησαν» το περιβάλλον.

 

Το ενδιαφέρον είναι ότι, λίγες μόνο ημέρες πριν, αντιπροσωπεία της Ενωσης Ξενοδοχείων Σητείας συμμετέχοντας στη διεθνή έκθεση World Travel Market 2013 στο Λονδίνο, είχε επαφές και πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς του κλάδου και μεγάλα τουριστικά γραφεία από τη Βρετανία. Η Ενωση αμέσως μετά εκφράζει τις ευχαριστίες της στη Minoan Group για τη χορηγία στα εισιτήρια και τη διαμονή της αποστολής (!), η οποία και συντέλεσε τα μέγιστα στην πραγματοποίηση του ταξιδιού.

 

Ουδέν σχόλιο! Οσο για το Βάι και το Κάβο Σίδερο… η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

 

Α.Ψ.

 

Scroll to top