plimmires1111

22/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Αγνοούνται δύο εκπαιδευτικοί στη Ρόδο από τις πλημμύρες

Το Nissan Almera στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης στον χείμαρρο της Κρεμαστής και επιχειρείται προσπάθεια ανεύρεσής τους από την Πυροσβεστική.
      Pin It

Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε τις απογευματινές  ώρες τη Ρόδο και συγκεκριμένα τις περιοχές Ιαλυσός – Κρεμαστή – Παραδείσι.

Λόγω της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε αρκετές περιοχές του νησιού, ενώ πλημμύρισαν αρκετά σπίτια και καταστήματα.

Η Πυροσβεστική έλαβε 150 κλήσεις για άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας, ενώ πραγματοποίησε και 20 διασώσεις ατόμων από παρασυρόμενα ΙΧ.

Ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης παρασύρθηκε στον χείμαρρο της Κρεμαστής, με αποτέλεσμα να αγνοούνται οι δύο επιβάτες του, ενώ το τρίτο άτομο κατάφερε να ξεφύγει από τα ορμητικά νερά και να σωθεί.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», και οι τρεις επιβαίνοντες ήταν εκπαιδευτικοί στο δημοτικό σχολείο Παραδεισίου και επέστρεφαν από το Παραδείσι στη Ρόδο, στις 4.30 το απόγευμα, με ένα ασημί Nissan Almera.

Ένας 50χρονος καθηγητής αγγλικών και μία 30χρονη δασκάλα είναι οι αγνοούμενοι, ενώ διασώθηκε από θαύμα ένας δάσκαλος 30 ετών.

Η βροχή διήρκεσε περίπου δύο ώρες και με τις πρώτες εκτιμήσεις φαίνεται να υπάρχουν αρκετές ζημιές στο οδικό δίκτυο του νησιού.

Αύριο το πρωί αναμένεται να μεταβεί στο νησί Super Puma με ομάδα πυροσβεστών της ΕΜΑΚ για συνδρομή βοήθειας.

Ύστερα από αίτημα του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και του δημάρχου του νησιού, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πληγείσες περιοχές.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top